iPhone kullanıcılarınıa müjde: Gmail güncellendi - Haberler - indir.com

iPhone kullanıcılarınıa müjde: Gmail güncellendi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-04 15:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Uygulama

Kullanıcılarının uygulama deneyimi arttırmak için sürekli yeni güncellemelerle servislerindeki açığı kapatan Google, iPhone’larda Gmail uygulamasının sorununu çözecek bir güncelleme yayınladı.

Google’ın hali hazırda web versiyonunda bulunan özellik gün itibariyle iPhone’lar için geldi. 6.0.190811 sürümüyle iPhone’lra gelen özelliğin temelinde Gmail uygulamasının mail içerisinde ekte yer alan görsellerin otomatik olarak cihazlara indirilmesini engelliyor. Bildiğiniz üzere Gmail’in iPhone uygulamasını kullananlar bu sorundan oldukça şikayetçiydi. Özellikle belirsiz kaynaklardan gelen mailler içerisindeki görsellerin cihazlara otomatik olarak indirilmesi zaman zaman kullanıcıları istemedikleri içeriklerle karşılaşmak zorunda bırakıyordu. Bu sorunun önüne geçmek için geç de olsa bir güncelleme yayınlayan Google artık kullanıcıların kimliğini bilmediği kişilerden gelen maillerdeki ekleri inceleyerek telefonlarına indirebilmelerini sağlıyor.

Gmail'den Gelen Bildirim Kullanıcıları KorkuttuGmail'den Gelen Bildirim Kullanıcıları Korkuttu

Google Gmail uygulamasını güncelledi

iOS Gmail'i Beklenen Özellik Geliyor

Bu özelliğin aynı zamanda otomatik indirme nedeniyle hücresel veri sıkıntısı yaşayan kullanıcılar için de işlevsel bir çözüm olduğunu söyleyebiliriz. Ancak Google’ın iPhone’lara bu güncellemeyi getirmesinin bir başka nedeni daha var. Hatırlarsanız Temmuz ayında Mike Davidson Twitter hesabından Gmail uygulamasıyla ilgili yazdığı bir blog yazısını paylaşmıştı. Mike Davidson’un açıklamasına göre, E-posta’lar içerisinde gizlenen pikseller kullanıcıların E-posta’yı açıp açmadığından, ne zaman açtıklarına kadar olan bilgileri karşı tarafa iletebiliyordu Hatta karşı taraf E-posta’yı nerede açtığınızı bile öğrenebiliyordu.

Söz konusu E-posta’lardaki gizli piksel özelliği daha çok reklam veren şirketler tarafından gönderilen E-posta’larda ortaya çıkıyordu. Gmail uygulamasında da, kullanıcılar E-posta’yı açtıklarında ekte yer alan görseller otomatik olarak indirildiğinden tüm bilgiler karşı tarafın eline geçiyordu. Davidson’un Superhuman olarak adlandırdığı bu uygulamanın varlığı ise birçok Gmail kullanıcısı rahatsız etti. Reklam verenler tarafından kullanılan bu yöntemlerin kullandığımız servislerle bir ilgilisi olmadığının da altını çizelim.

Gmail'in iOS versiyonuna yeni güncelleme geldi

Şirketler daha fazla konum tabanlı çalışma yapabilmek için aldığınız mesaj ve E-posta’ların içinde gizli dosyalar yerleştirmesi uygulamalardan bağımsız olarak attıkları bir adım. Ancak tabi ki yine de bu durum gizlilik ihlali olmadığı anlamını taşımıyor. Bu tip ihlalleri uygulamalar güncellemeler ile getirdikleri özellikler ve güvenlik duvarlarıyla minimuma indirebiliyor. Bu blog yazısından sonra rahatsız olan kullanıcıları için bir adım atan Google, iPhone’larda uygulamanın görselleri otomatik olarak indirme özelliğinin önüne geçti. Bu özellikten yararlanmak isteyen kullanıcıların güncellemeleri otomatik indirme özellikleri kapalıysa, mauel olarak Gmail uygulamasını güncellemeleri gerekmekte.


İlgili uygulamalar
Gmail Şifresini Sıfırlama İşlemleri Nasıl Yapılır?Gmail Şifresini Sıfırlama İşlemleri Nasıl Yapılır?
Google Chrome'a Gmail koruması geliyorGoogle Chrome'a Gmail koruması geliyor

PAYLAŞ