iPhone kullanıcı sayısı 1 milyarı geçti - Haberler - indir.com

iPhone kullanıcı sayısı 1 milyarı geçti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-29 15:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz yılın son haftalarında gerçekleşen rekor satışları ile iPhone kullanıcı tabanlı 1 milyarı geride bırakmayı başardı. Özellikle Çin'de en çok satan 3 telefonun ikisi iPhone modelleri oldu. 

Apple'ın tarihinde ilk olarak 100 milyar dolar gelir barajını aştığı geçtiğimiz yılın dördüncü çeyrekte iPhone kullanıcı tabanı da rekor kırdı. Bunun etkisiyle Apple cihaz ekosistemini de önemli bir aşamayı da geride bıraktı. 

Apple'dan katlanabilir iPhone çalışmaları başladıApple'dan katlanabilir iPhone çalışmaları başladı

iPhone kullanıcı sayısı rekor kırdı

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamalara göre 2020 yılında iPhone akıllı cihazların kullanıcı sayısı 1 milyar rakamını geride bırakmayı başardı. 2019 yılında bu rakam 900 milyon civarındadır. Yıl bazında yüzde 10-12 gibi bir artış yaşandı. Bu rakamda en büyük pay haliyle Çin'in zira ülkede rekor büyüme gerçekleştirdi. 

iPhone akıllı cihaz kullanıcılarının da etkisiyle Apple cihaz ekosistemi 1.65 milyar barajını da aşmayı başardı. 2019 yılında bu rakam 1.5 milyar civarındaydı. 1 yılda Apple 150 milyon daha yeni müşteri kazanmış oldu. Yine Çin'de önemli bir büyüme sağlandı. Apple cihaz aktivasyonlarının zirveye çıktığı dönemin yıl sonu Noel tatili olduğunu belitti. Özellikle de son çeyrekte pazarın en çok sayan cihazının ise iPhone olduğu dile getirildi. Pandeminin de etkisiyle beraber yoğun bir ilgiyle karşı karşıya kalan Apple cihazları haliyle FaceTime görüşmeleri de etkiledi. Tatil dönemi boyunca tarihi bir FaceTime yoğunluğu yaşandığı ifade edildi. Apple'ın mali tablodaki son duyurusu ise AirPods Max ile ilgili oldu. Söz konusu bu kulaklık modelinin üretim yetersizliği sebebiyle bir süre sınırlı stok üzerinden devam edeceği dile getirildi.


iPhone 12 satışları beklentilerin üzerine çıktıiPhone 12 satışları beklentilerin üzerine çıktı
iPhone 13 serisi Wi-Fi 6E desteği sunabiliriPhone 13 serisi Wi-Fi 6E desteği sunabilir
iPhone 12 mini'nin DxOMark sonucu ortaya çıktıiPhone 12 mini'nin DxOMark sonucu ortaya çıktı

PAYLAŞ