Face ID sorunu sebebiyle son zamanlar içerisinde Face ID tamiri ve fiyatı son derece merak edilen bir konu oldu. İlk olarak 2017 yılında iPhone X ile beraber çıkan Face ID teknolojisi, ekran kilidini açmak için diğer kimlik doğrulama işlemleri için kullanıcının yüzünü tarayan etkili bir çözümdür. Devamında ise 2018 yılında gelen iPhone XS Max, iPhone XS ve iPhone XR modellerinde de Face ID kullanıldı. Bu teknolojiyi hayata geçiren Apple’ın TrueDepth kamerasıdır. Güneş gözlüğü veya şapka taksanız dahi sizi tanıyabilen bu başarılı teknoloji zaman zaman TrueDepth kamera arızası, Face ID çalışmıyor, Face ID yüz tanımıyor, Face ID yüzü okumuyor, Face ID hata veriyor gibi kullanıcı şikayetlerine yol açıyor. Bu şikayetler hakkında çözüm bilgisi almak için yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

Face ID hatası

Face ID sorunu için karşınıza hatalar çıkabilir. İngilizce iPhone kullanıcıların karşısına “Face ID Is Not Available – Try setting up Face ID later.” şeklinde karşınıza çıkan bu hata, Türkçe ayarlı cihazlarda Face ID Kullanılamıyor – Face ID’yi daha sonra ayarlayın şeklinde bir uyarı gelir. Bu gibi bir uyarının ardından Face ID tamiri yaptırmadan önce ilk olarak cihazdaki Face ID’yi şunun için kullanan alanında sürgüleri kapatıp tekrar açın. Çözüm bulamazsanız Farklı Bir Görüş Ayarla diyerek yeni Face ID tanımlaması yapabilirsiniz. Akıllı cep telefonunuzun belirli bir günden daha fazla kapalı kalması ve dört saat boyunca da Face ID’nin açılmaması, uzaktan kilitleme, üst üste beş kez eşleşme yapılamaması, güncellemelerin olmaması ya da pilin yüzde 10’dan az olması Face ID hatası yaratabilir. 

Face ID sorunu nasıl düzelir?

Face ID’yi kapatıp açmak çözüm getirmediyse Face ID sıfırlama yolunu tercih edebilirsiniz. Eğer bunun karşılığında da sonuç alamazsanız Face ID tamiri için teknik destek gerekebilir. Face ID nasıl sıfırlanır konusunda bir kaç adım vardır. Bunlar; ilk olarak cihazınızınb ayarlar bölümünden Face ID ve Parola bölümüne gidin. Face ID’yi sıfırla kısmına gelin. Sonra ise Face ID Ayarla kısmını seçin. SOnuçta bir değişiklik olmazsa artık teknik hizmetten faydalanmalısınız. 

Face ID neden hata verir?

Face ID’nin hata veriyor olması birçok sebepten dolayı olabilir. Cihazınızın düşme sonrası Face ID’nin hata veriyor olması en çok karşılaşılan sorunların başında gelir. Sıvı teması temasının olması da Face ID’de bri takım hataların oluşmasına neden olabilir. Uslanma halinde, kamera, sensör ve film üzerinde oluşan etkiler bu gibi sorunlara sebep olabilir. Ekran değişiminin ardından Face ID sorusunu ise işin ustası olmayan kişiler tarafından yapılan servis hizmetinin bir sonucu olabilir. Bu sebeple de servis konusunda hassas bir seçim yapılması gerekir. Herhangi bir yere çarpma sonucunda da Face ID’de bir takım sorunlar oluşabilir. 

Face ID bozulursa tamiri ve fiyatı nasıl olur?

Face ID sorunu çözümü için uğraştıysanız ve sonuç yoksa sorunun donanımsal bir sebepten kaynaklanıyor olması mümkündür. Bu da Face ID onarımı için en iyi teknik servis hangisidir diye araştırma yapmanızda fayda vardır. Face ID, arka kameradan veya ön kameradan dolayı da çalışmıyor olabilir. Bir başka sebepler arasında Face ID çipinin değişmesi gerektiğidir. 

Uygun ve ucuz fiyata Face ID arızası tamiri için İstanbul ilinde önemli bir tavsiye verilebilir. Aynı gün Face ID tamiri, ek olarak iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Max için de yapılabiliyor. Yeni nesil iPhone 12 / iPhone 12 Pro Face ID tamiri de hizmet verilen alanların arasında bulunuyor. Küçük boyutlu iPhone 12 mini ve iPhone 12 Max Fade ID tamiri ve onarımı da yapılabiliyor. Tabii Face ID tamir fiyatı, cihaza göre ve arızaya göre yaklaşık 300 TL ve 1200 TL arasında değişebiliyor. Aynı gün Face ID tamiri yapılabiliyor. Kargo ile Face ID tamiri yapan teknik servis tavsiyesi de verebiliriz.

Face ID nasıl tamir edilir?

Face ID temizleme, film değişimi, film tamiri gibi yöntemlerle tamir işlemi gerçekleştirilebilir. Face ID filmi fiyatı da değişken olabilir. Face ID filmi yırtılması tamiri deneyimli teknik servisler tarafından yapılır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir