iPhone alabilmek için böbreğini satan genç, şimdi diyalize bağlı yaşıyor - Haberler - indir.com

iPhone alabilmek için böbreğini satan genç, şimdi diyalize bağlı yaşıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-01 18:50:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Amerika Birleşik Devletleri menşei olan teknoloji devi Apple'ın, 2010 sensin de piyasaya sunduğu iPhone 4 modeli cihazı bütün dünyayı kasıp kavurmuştu. O dönem insanlar iPhone 4'de sahip olabilmek için çeşitli yöntemler denemişti. Onlardan bir tanesi olan Xiao Wang isimli bir genç iPhone 4'de sahip olabilmek için böbreğinin birini satmıştı. Yıl 2019 oldu ve Xiao Wang o dönem yaptığı eylemin pişmanlığını yaşıyor. 

Sizlerle beraber biraz geçmişe dönelim ve 2011 yılına gidelim. iPhone 4'lerin piyasada olduğu ve son teknoloji olarak görüldüğü dönemler. O yıllarda 17 yaşında olan Xiao Wang iPhone 4'e sahip olmak için çılgınca bir harekete kalkıştı ve kendi böbreğini para karşılığında satışa sundu. Satışa sunduğu böbreğine ise kısa bir süre içerisinde talip çıktı ve 3 bin 200 dolar teklif geldi. Bu teklifi kabul eden Çinli genç Wang, 3 bin 200 Dolar karşılığında kendi böbreğini sattı. O dönem ise basının baya gündemini dolduran bu olay birçok konunun tartışılmasına neden olmuştu. Teknolojiden tutunda telefon firmalarına kadar herkesi sorgulamaya başlamıştı insanlar. 

iPhone XS ve XS Max modelleri için yapılan görseller dava konusu oldu!iPhone XS ve XS Max modelleri için yapılan görseller dava konusu oldu!

Xiao Wang böbrek bulamazsa diyalize bağlı olarak yaşamını sürdürecek 

O yıllarda steril olmayan bir ortamda ameliyatı gerçekleşen Xiao Wang'ın böbreği enfeksiyon kaptı. Kaptığı enfeksiyon sonrası ölümcül bir hastalık geçiren Çinli genç, şimdilerde diyalize bağlı bir şekilde hayatını sürdürmeye çalışıyor. Bu yıl 24 yaşına giren Xiao Wang, böbrek nakli olması halinde yaşamının geri kalan kısmını şayet böbrek bulamazsa diyalize bağlı bir şekilde sürdürmek zorunda kalacak. 

 

 


Japonya'da yolcular batan bir gemiden iPhone sayesinde kurtulduJaponya'da yolcular batan bir gemiden iPhone sayesinde kurtuldu
Apple iPhone X, XS ve Max hakkında hatalı bilgi vermişApple iPhone X, XS ve Max hakkında hatalı bilgi vermiş
2018 yılının en popüler iPhone uygulamaları 2019 yılındada devam ediyor2018 yılının en popüler iPhone uygulamaları 2019 yılındada devam ediyor

PAYLAŞ