iPhone 12 Mini üretimi durduruldu - Haberler - indir.com

iPhone 12 Mini üretimi durduruldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-23 17:00:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi Apple’ın iPhone 12 ailesine yönelik önemli bir detay ortaya çıktı. Serinin sevilen cihazı olan iPhone 12 Mini için üzücü haber Tayvanlı araştırma şirketi kaynağından geldi. Söz konusu kaynak iPhone 12 Mini modelinin geleceği hakkında bilgi veriyor. iPhone 12 Mini modeli ilk çıktığı zaman yeni model olmasının yanı sıra ufak boyutlu gelerek yüksek performans sunması, tüm kullanıcıları heyecanlandırmıştı. Modelin sahip olduğu küçük tasarımı ve iPhone 12 performansına sahip olması ile cihaza olan ilgi bir hayli artmıştı. Ancak tüm bu kullanıcı görüşlerine karşılık iPhone 12 Mini satışları, Apple’ı memnun edecek düzeyde değildi. Diğer iPhone cihazları kadar satış yapamıyordu.

iPhone 12 Mini satışlarının durdurulduğu iddia ediliyor

Apple iPhone 12 mini üretimini durdurabilirApple iPhone 12 mini üretimini durdurabilir

iPhone 12 Mini satış rakamlarının, diğer iPhone 12 cihazlarına göre düşük seviyede devam ettiği raporlarda belirtiliyordu. Tayvanlı araştırma şirket TrendForce ise bugün iPhone 12 Mini’nin üretiminin durdurulduğunu iddia etti. TrendForce’a göre iPhone 12 Mini 2021’in ikinci çeyreğinde ömrünün sonuna eriştiği ve Apple’ın da daha fazla cihaz üretmeden mevcut stok ile satış yapacağı yönünde açıklamalarda bulundu.

Ekim 2020 tarihinde piyasaya sürülen iPhone 12 Mini, ABD’de 699 dolardan başlayan fiyatlar ile küçük akıllı telefon seven kullanıcılara yönelik geliyordu. Üretimin durdurulduğu iddiaları bulunsa da, iPhone 12 Mini henüz kayda değer bir gecikme olmadan satışlarına devam ediyor. iPhone 12 Mini, Nisan ayı sonrasında satışa sunulan mor seçenek dahil olarak 6 farklı renk seçeneği bulunuyor. Apple’ın bu yıl içinde bir iPhone 13 Mini modelini piyasaya sürmesi de beklenirken, ancak iddialar 5.4 inçlik modelin 2022 yılında durdurulacağını işaret ediyor. Sunduğu performansla dikkatleri üzerine toplayan iPhone 12 Mini, bakalım satışlarına ne kadar daha devam edecek göreceğiz.


iPhone 12 mini satışları, bekleneni sunamadıiPhone 12 mini satışları, bekleneni sunamadı
iPhone 12 mini için yolun sonu mu?iPhone 12 mini için yolun sonu mu?

PAYLAŞ