iPad Air 2020 Türkiye'de satışa çıktı - Haberler - indir.com

iPad Air 2020 Türkiye'de satışa çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-28 16:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

5 nm işlemciye sahip olan ilk ürün Apple Air için Türkiye satışı nihayet başladı. Söz konusu model hakkında belirlenen özellikler yazımızda yer alıyor. Görebileceğiniz üzere iPad Pro'lardan gelen modern tasarımı ve sahip olduğu 5 NM A14 Bionic işlemcisi ile oldukça dikkat çeken yeni iPad Air, sonunda elde edilebilir hale geldi. Yeni Apple Watch'lar ile beraber tanıtılacak fakat satışa çıkması geciken bu ürünün, Türkiye başlangıç fiyatı 64 GB için 5.799 TL seviyesinde. 256 GB içinse 7.199 TL verilmesi gerekiyor.

Wi-Fi + Cellular sürüm ise 6.999 TL‘den başlıyor. Canlı renk seçenekleriyle kullanıcıların beğenisini toplayan yeni nesil iPad Air, özellikle pandemi sürecinde ailelerin çocuklarına almak isteyeceği bir numaralı ürün olarak değerlendiriliyor. Yurt dışındaki fiyatı iyi bulunan iPadOS 14 işletim sistemli tablet, 10,9 inç ekrana ve Apple Pencil desteğine de sahip. Modelin Touch ID parmak izi sensörü de bir ilke imza atarak üstteki güç tuşunda yer alıyor. Bu tablette iPad Pro’lar gibi Face ID yer almıyor. 

iPad Air 4 tasarımı netleşmeye başladıiPad Air 4 tasarımı netleşmeye başladı

A14 Bionic işlemcili iPad Air güçlü performans sunuyor

Geekbench tarafından aktarılan bilgilerden elde edilen test sonucuna göre işlemci tek çekirdekten 1.583 puan, çok çekirdekten ise 4.198 puan alıyor. Karşılaştırmak adına aynı testte A13 Bionic tek çekirdekten 1.336 puan, çok çekirdekten ise 3.569 puan alıyor. A14 Bionic sürpriz olmadığı üzere mevcut tüm mobil işlemcileri geride bırakıyor. Yeni işlemci sistemli A14 Bionic aktarıldığı kadarıyla 11,8 milyar transistör taşıyor. Altı çekirdek yapıda olan bu işlemci, burada dört adet yüksek verimlilik çekirdeği ve iki adet yüksek performans çekirdeğini bir araya getiriyor. Grafik tarafında ise işlemcide dört çekirdekli bir GPU bizleri karşılıyor. A14 Bionic ile Apple tasarımı Neural Engine da gelişiyor. Aktarıldığı kadarıyla 16 çekirdekli yeni nesil Neural Engine, saniyede tam 11 trilyon işlem yapabiliyor. Bu da yapay öğrenme performansında yüzde 70 artış sağlıyor. 


iPad Pro görünümlü yeni 4. nesil iPad Air özellikleri ve Türkiye fiyatıiPad Pro görünümlü yeni 4. nesil iPad Air özellikleri ve Türkiye fiyatı
iPad Air 4'ün Touch ID'si, bir mühendislik harikasıiPad Air 4'ün Touch ID'si, bir mühendislik harikası
iPad Air 4'ün RAM kapasitesi belli olduiPad Air 4'ün RAM kapasitesi belli oldu

PAYLAŞ