Teknoloji şirketi Apple’ın en yeni işletim sistemi olan iOS 15 geçtiğimiz gece resmi olarak tanıtıldı. Birçok yenilik ile gelen bu işlem sisteminin öne çıkan yeniliklerinden birisi de Bul özelliği için oldu. Bildiğiniz üzere Apple cihazlarda iPhone’umu Bul özelliği bulunuyor. Ancak yeni iOS 15 ile beraber iPhone cihazları derin uyku moduna geçebilecekler. Bu mod sayesinde telefonun şarjı bittikten sonra birkaç saatliğine kadar daha konum takibi yapılabilmesi mümkün kılınacak. ABD merkezli Apple, dün akşam gerçekleştirdiği WWDC 2021 etkinliklerini resmen başlatmıştı. Şirket, bu etkinlik kapsamında da, iOS 15, macOS 12 ve watchOS 8 işletim sistemlerini tüm detayları ile duyurmuş oldu. Etkinliğin en dikkat çekeni ise iOS 15 olurken, iPhone sahiplerine sunulacak yeni özellikler bir hayli dikkat çekti.

Apple, iOS 15 işletim sistemini genel olarak tanıtırken, işletim sisteminin sahip olacağı yeni özellikler de detaylanmaya devam ediyor. Bu noktada cihazların konumunu bulmaya yarayan Bul ile alakalı önemli bir yenilik keşfedildi. Bu özellik iOS 15’te yeni bir dönem başlatacak diyebiliriz.

iOS 15’te Bul özelliği telefon kapalıyken bile çalışabilecek

1 1623138744

Bu özellik iOS 15’e kadar sadece telefon açıkken kullanılabiliyordu. Ancak iOS 15’te bu durum değişecek ve edinilen bilgilere göre bir iPhone şarjı bitip kapanma durumuna geldiğinde tam kapanmış olmayacak. Derin uyku moduna girecek olan bu cihaz konum verisi göndermeye devam edecek. Bu sayede bir kullanıcı, telefonu kapandıktan sonra bile takip yapabilecek. Ancak bu durumda birkaç saat sürecek. Apple’ın geliştirmiş olduğu bir başka yenilikte ise kullanıcılara bildirim gönderecek. Bu bidlirim, telefon kapandıktan sonra da konum takibi yapılabileceğini söyleyecek. Apple, Bul özelliğini normal şartlarda çalınan cihazları takip etmek için kullanıyor. Ancak bildirimde stolen yani çalıntı ibaresi açıkça belirtiliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir