iOS 13 ile Spotify'e sonunda Siri desteği geldi. Nihayet! - Haberler - indir.com

iOS 13 ile Spotify'e sonunda Siri desteği geldi. Nihayet!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-30 20:04:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Günümüzün en çok kullanılan çevrimiçi müzik kütüphaneleri arasında olan Spotify, iOS 13 ile birlikte nihayet Siri entegrasyonuna kavuşuyor. Şuan son sürümü beta aşamasında olan uygulamanın yeni özelliği sayesinde artık kullanıcılar Siri’den Spotify’den şarkıyı değiştirmesini ya da istedikleri bir şarkıyı açmasını isteyebilecekler.

Dünya çapında geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olan Spotify bildiğiniz üzere sesli asistan desteğine sahip değildi. iOS 13 ile birlikte Siri sayesinde sesli asistan desteğine sahip olan Spotify’nin yeni özelliği şuanda beta aşamasının son testinde. Apple’ın iOS 13 ile birlikte kullanıcılarına sunduğu büyük yeniliklerin bir parçası olan özellik sayesinde artık Spotify kullanıcıları sesli asistan desteği sayesinde şarkılara istedikleri zaman sesli olarak müdahale edebilecekler.

Spotify iOS özelliği sonunda Android’e geliyorSpotify iOS özelliği sonunda Android’e geliyor

Spotify Siri desteğine kavuştu!

Spotify Mobil Uygulaması Yenileniyor!

Ancak bu özelliğin şimdilik sadece iPhone ve iPad’lerde çalışacak gibi durduğunu da belirletlim. Spotify’e Siri desteği, Apple’ın Siri’ye sahip olan Apple Watch gibi giyilebilir teknolojisi için geçerli olmayacak. Özellik Apple Watch cihazlarda denendiğinde Siri kullanıcılara “Üzgünüm, bu işlemi Apple Watch’ta gerçekleştiremiyorum” uyarısı veriyor. HomePod’unda Spotify’deki bu yeni özelliği destekleyip desteklemediği henüz bilinmiyor.

Spotify’nin yeni beta sürümüyle kazandığı Siri entegrasyonun AirPods’larda oldukça başarılı olduğunu belirtmekte de fayda var. Kullanıcılar “Hey Siri” komutu ile Siri’yi devreye soktuktan sonra Spotify üzerinden herhangi bir albüm, çalma listesi ya da şarkı seçiminde bulunabiliyorlar. Ancak özelliğin podcast aramalarla aynı başarıyı göstermediğini belirtelim. Siri’yle podcast aramak isterseniz uygulama yine şarkı araması yapıyor. Tabi bu durum uygulamanın şuan hala beta testlerinde olmasından da kaynaklanıyor olabilir. Beta testlerinin son aşamasına gelinen Spotify ve Siri entegrasyonun önümüzdeki haftalarda kullanıcılara sunulması bekleniyor. Spotify’nin yeni özellikleri hakkında daha detaylı bilgiler edindikçe sizleri de bilgilendirmeye devam edeceğiz.


İlgili uygulamalar
iOS 13 ile birlitke gelen tüm özellikleriOS 13 ile birlitke gelen tüm özellikler
Spotify, 2 yeni 'kişisel çalma listesi' eklediSpotify, 2 yeni 'kişisel çalma listesi' ekledi

PAYLAŞ