Internet Protocol, 2 günde 8. sıraya yükseldi - Haberler - indir.com

Internet Protocol, 2 günde 8. sıraya yükseldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-13 16:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Kripto Para

İsviçre merkezli kar amacı gütmeyen bir oluşum olan Dfinity'nin pazartesi günü işlem görmeye başlamasının ardından kripto para birimi Internet Protocol, saatler içerisinde dünyanın en değerli 8. kripto para birimi olarak anılmaya başladı. ICP koduna sahip tokenin toplam market hacmi ise, 43 milyar dolar seviyelerindedir. 

Pazartesi günü, yeni kripto para birimi kullanıma açıldı. Internet  Computer olarak adlandırılan bu kripto para birimi, işlem görmeye başlamasının ardından 730 dolar seviyesine kadar çıkarak oldukça etkileyici bir başarıya sahip oldu. Bu kripto paranın yükselişinin ardından gerileyerek 350 dolar seviyelerinde işlem görmeye devam eden kripto para birimi, sahip olduğu 43 milyar dolarlık toplam market hacmi ile dünyanın en değerli sekizinci kripto para birimi olarak anılmaya başladı. 

ICP koduna sahip olan Internet Computer, İsviçre merkezli kar amacı gütmeyen bir oluşum olarak nitelendirilen Dfinity tarafından geliştirildi. Grubun başında yer alan isim Dominic Williams'ın, 5 yıl boyunca yapmış olduğu araştırma ve çalışmaların karşılığı olarak kullanıcıların beğenisine sunulan Internet Computer, yeni ve merkezi olmayan bir internetin temelini atmak üzere harekete geçti. 

Internet Computer'ın (ICP) grafiği hazırlandı

Internet Protocol, insanların kullanmış olduğu sunuculardan arındırılmış bir versiyon olarak düşünülüyor. Binanca ve Coinbase gibi önemli borsalarda işlem gören bu tokenle ilgili olarak Williams, bir kullanıcı adı ya da şife girmek zorunda olmadan çevrimiçi dünyada kimlik doğrulaması gerçekleştirileceğini dile getiriyor. Aynı zamanda bu token, internet ortamında kullanıcı izlemesini de ortadan kaldırıyor. Messari adlı bir kripto para piyasaları araştırma platformu, Internet Protocol tokeninin ne amaçla kullanıcıya sunulduğuna dair detaylı bir araştırma yaptı. Yapılan bu araştırmayla ilgili olarak ortaya çıkan raporunu da kamuoyuna sunan platform, ICP'nin Facebook ve Amazon gibi internet devlerinin yol açmış olduğu tekelleşmeye tepki göstermek adına ortaya çıktığını dile getiriyor. Tokenin geleceğinin ne olacağına dair detaylı bilgiler gelecek günlerde belli olacak gibi gözüküyor. 

 





PAYLAŞ