Intel NAND flash bellek departmanı için SK Hynix ile anlaştı - Haberler - indir.com

Intel NAND flash bellek departmanı için SK Hynix ile anlaştı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-21 21:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Birçok büyük şirket, zaman zaman kazançlı görmedikleri departmanlarını başka şirketlere satabiliyor. Bu duruma, Toshiba‘nın NAND depolama departmanının Kioxia‘ya satılmasını örnek olarak gösterebiliriz. Şimdi de Intel, NAND flash bellek departmanı satışı için dünyanın en büyük çip üreticilerinden birisi olan SK Hynix ile anlaşmaya varmış durumda.

Son zamanlarda depolama tarafında pek ağırlık vermeyen Intel, bu tarafta M.2 SSD’leri ve Optane ürünleri ile biliniyor.

Xiaomi Color Watch 2 özellikleri netleşmeye başladıXiaomi Color Watch 2 özellikleri netleşmeye başladı

Intel NAND flash bellek departmanı için SK Hynix ile anlaştı

Dünyanın en büyük çip üreticilerinden biri olan SK Hynix, bugün Intel ile 9 Milyar Dolar gibi büyük bir para karşılığında anlaşmaya vardığını duyurdu. Intel’in NAND depolama departmanı için yapılan anlaşma sonucu, bu taraftaki haklar SK Hynix‘e geçmiş durumda. Buna ek olarak Intel, anlaşmadan elde ettiği geliri yapay zeka, 5G ve uç hesaplama gibi alanlara (edge computing) odaklanmak için kullanacağını ifade etti.

Intel CEO’su Bob Swan konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Intel için bu işlem, müşterilerimizin başarısında daha büyük bir rol oynayabileceğimiz ve hissedarlarımıza cazip getiriler sunabileceğimiz farklılaştırılmış teknolojilere olan yatırımlarımıza daha fazla öncelik vermemize olanak tanıyacak.

Intel ve SK Hynix’in NAND flash bellek departmanı için yaptıkları anlaşma, bu sektör için büyük bir önem taşıyor. Anlaşma sonucu SK Hynix, Samsung’dan sonra en büyük NAND depolama üreticisi konumuna gelecek.

5G ve yapay zeka konularına ağırlık vermek isteyen Intel, sadece işlemci üreten bir şirket konumundan çıkarak yeni işleri ile anılmak istiyor. Anlaşma sonucunda SK Hynix, Intel’in Dalian şehrinde bulunan fabrikasını devralacak. Tüm bu anlaşmaların haricinde Intel, Optane teknolojisini kendi bünyesinde sürdürmeye devam edecek. Optane tarafında Intel, Micron ile birlikte çalışmalarını yürütüyor.

Wall Street Journal’a göre, 27 Haziran 2020’ye kadar olan süreçte Intel NAND bellek satışlarından yaklaşık 3 Milyar Dolar gelir elde etti.



PAYLAŞ