Intel İşlemcilerinde Güvenlik Açığı Ortaya Çıktı! - Haberler - indir.com

Intel İşlemcilerinde Güvenlik Açığı Ortaya Çıktı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-12 12:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Dijital dünyada önde gelen donanımlarda çeşitli güvenlik açıkları görmeye devam ediyoruz. Şimdi ise Intel işlemcilerinde önemli bir güvenlik açığı ortaya çıktı. Bu güvenlik açıkları hackerlere kontrolsüz bir güç kazandırırken, Bitdefender Antivirüs araştırmacıları tarafından keşfedilen bu yeni güvenlik açığı bireysel kullanıcıları ile beraber bulut sistemleri ve dijital ekonomiyi de önemli ölçüde etkiliyor. Siber güvenlik noktasında yaşanan sorunlar daha çok yazılımsal çakışmalardan ortaya çıkıyor. Fakat bu sefer ortaya çıkan problemde güvenlik açığının yazılımsal değil doğrudan bilgisayar kaynaklı meydana geliyor. Güvenlik uzmanları tarafından keşfedilen bu Intel işlemcilerindeki güvenlik açığı sistemin korunaklı tarafından veri sızıntılarına sebep olabiliyor.

Intel İşlemcilerinde Önemli Güvenlik Açığı

Google'ın Ardından Intel ve Qualcomm'dan da Huawei'ye DarbeGoogle'ın Ardından Intel ve Qualcomm'dan da Huawei'ye Darbe

Uzmanlar tarafından modern işlemcilerin mimarilerinde bulunan sorunların hackerler için belleklerde tutulan özel bilgilere kolay bir şekilde erişimi sağlanıyor. Bilgisayar korsanları bu güvenlik açığı ile beraber işletim sistemine tam erişim sağlıyor ve aynı donanımı paylaşan müşterilerin de hassas verilerine erişebiliyor. Spectre ve Meltdown adlı iki hatanın 2018 yılında Intel işlemciler de tespit edildiği hatırlatılıyor. Mikro Mimari Veri Örneklemesi olarak isimlendirilen bu güvenlik açıklarından kaynaklanan sorunların mikro kod ekleri çözülebileceği fakat genel düzenlemenin oldukça zor olduğu ifade ediliyor.

Uzmanlar tarafından ayrıca bu tarz saldırıların kesin bir koruması için Intel silikonlarını yeniden tasarlanmış bir çip ile değiştirmek zorunda kalacaklarını belirtiyor. Bu güvenlik açığı sadece işletim sistemlerinden veri sızdırma değil, ayrıca bulut sistemleri de tehdit ediyor. Bulut sistemler üzerinden korsanlar, müşterilere yönelik saldırıla gerçekleştirebiliyor. Uzmanlara göre ise işlemciler üzerinden yapılan bu güvenlik açığı, saldırganlara çeşitli eylemler gerçekleştirme fırsatı sunmuş oluyor. Intel’ın bu güvenlik açığı bildirgesinden sonra Google, Amazon ve Microsoft gibi dev şirketler de konu ile alakalı bildirgelerini yayınlamaya devam ediyorlar.


Intel'den 5.0 GHz Hıza Sahip i9 İşlemciler GeliyorIntel'den 5.0 GHz Hıza Sahip i9 İşlemciler Geliyor
İntel'den Çift Ekranlı Dizüstü Bilgisayar Geliyor!İntel'den Çift Ekranlı Dizüstü Bilgisayar Geliyor!

PAYLAŞ