Intel CEO'su açıkladı, M1 işlemci üretebiliriz - Haberler - indir.com

Intel CEO'su açıkladı, M1 işlemci üretebiliriz

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-24 15:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

ABD’de iki yeni çip fabrikasının inşaatına başladıklarını açıklayan Intel CEO’su, farklı şirketler için yonga üretim hizmetini vereceklerini ve Apple için ise M1 işlemci üretebileceklerini açıkladı. Bu açıklama sonrasında akıllara, Intel’in M1 işlemcileri tiye almış olduğu reklam kampanyası geldi. Geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkanlarda dünyanın en büyük donanım üreticilerinden olan Intel’in Apple’ın ARM tabanlı yeni işlemcisi M1 için adeta bir karalama kampanyası başlattığı belli olmuştu. Intel ise söz konusu bu kampanyada Intel işlemcili PC’ler ile M1 işlemciye sahip Mac’leri karşılaştırıyor. M1 işlemcili Mac’leri işe yaramaz olarak gösteriyordu.

Ancak dün gece Intel, ABD’nin Arizona eyaletinde inşa edilmekte olan iki yeni çip fabrikası hakkında açıklamalarda bulunan Intel CEO’su Pat Gelsinger, bazı Intel çalışanlarını bile şaşırtacak açıklamalarda bulundu.

Qualcomm'dan performans canavarı işlemci Apple'a rakip geliyorQualcomm'dan performans canavarı işlemci Apple'a rakip geliyor

Intel, M1 işlemci üretebilir

Gelsinger’in aktarmış olduğu bilgilere göre Intel, inşaatı henüz devam eden iki fabrikasının üretim kapasitesini artırmanın haricinde ABD ve Avrupalı şirketler için yongalar tedarik eden bir donanım üretici olmayı planlıyorlar. Apple’ı bu kapsamda potansiyel müşteri olarak gördüklerini belirtirken, Apple’ın Intel’ın üretim hizmetlerinden faydalanmaya karar vermesi durumunda Apple Silicon çipler üretebileceklerini aktardı. Intel’in Apple Silicon işlemcilere karşı bir ön yargı oluşturmak için harcadığı para ve zamanı hesaba katıldığı zaman karalama kampanyasının üzerinden bir hafta bile geçmeden direkt olarak Intel CEO’su tarafından Apple Silicon işlemci üretebileceklerinin açıklanması, sürpriz olarak gözüküyor.


Apple Homepod'da gizli sensör çıktı?Apple Homepod'da gizli sensör çıktı?
Apple, iPhone 13 için Samsung ile çalışacakApple, iPhone 13 için Samsung ile çalışacak

PAYLAŞ