Instagram'ın uzun video özelliğine dair yeni detaylar ortaya çıktı - Haberler - indir.com

Instagram'ın uzun video özelliğine dair yeni detaylar ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-20 14:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Son zamanlarda kendisini en çok geliştiren sosyal medya uygulaması olarak karşımıza çıkan Instagram, önümüzdeki günlerde yine yeni özellikleri ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Dünya çapında milyonlarca kullanıcıya sahip olan Instagram için, kullanıcıların isteklerini karşılayacak yeni özelliklerin yolda olduğu konusunda daha önce bazı bilgiler ortaya çıkmıştı. Bu özelliklerden birisinin, uzun süreli videolar ekleyebilme olduğu biliniyor. Bilindiği üzere Instagram üzerine şu an sadece 1 dakikalık videolar ekleniyor. Uzun süreli videolar ile yayın yapmak isteyenlerin ilk tercihi de bu nedenle Youtube oluyor. Instagram şimdi bir saatlik video ekleme özelliği ile Youtube'a rakip olmaya hazırlanıyor.

Instagram'ın yeni özelliğinin ismi ve hakkında bazı detaylar öğrenildi

Instagram, video özelliğini ilk getirdiği dönemde yalnızca 15 saniyelik videolar eklenmesine izin verirken, zamanla bu süreyi bir dakikaya çıkardı. Şimdi de bu sürenin 1 saate kadar uzayacağı bir yeniliğin geleceği biliniyor. Bu yeni özellik hakkında, TechCrunch tarafından elde edilen yeni bilgiler ortaya çıktı. TechCrunch'ın elde ettiği bilgiye göre, 1 saatlik video ekleyebilme özelliğinin adı IGTV olacak. Yeni IGTV'nin özellikle içerik oluşturucuların beklentilerini karşılayarak, Youtube'a rakip olacağı düşünülüyor. Edinilen bilgilere göre, ınstagram dijital platformların popüler isimleriyle konuya dair bir toplantı da düzenledi.

Instagram, IGTV ile içerik üreticileri tarafından mobil cihazların kullanımının artmasını planlıyor. Gelişen kamera teknolojileriyle, içerik üreticilerinin içeriklerini mobil cihazlar üzerinden üretip, takipçilerine ulaştırmasını istiyor. bu anlamda bilindiği üzere tek bir platform bulunuyor, o da Youtube. İçerik üreticilerinin tek tercihi olan Youtube için, IGTV'nin ciddi bir rakip olması bekleniyor.





PAYLAŞ