Instagram'ın Kurucuları İstifa Etti - Haberler - indir.com

Instagram'ın Kurucuları İstifa Etti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-25 11:20:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Sekiz yıl önce dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından birisini kuran ve altı yıl önce girişimlerini Facebook'a sattıktan sonra çalışmaya devam eden Instagram'ın kurucuları Kevin Systrom ve Mike Krieger istifa etti. Facebook, bu şok istifalar ile birlikte çalkalandı. Peki bu iki isin neden şirkette ayrıldı?

Instagram'ın Kurucuları İstifa Etti

Teknoloji dünyasının en güçlü şirketlerinden birisi olan Facebook, uzun süredir bünyesinde tuttuğu Instagram'ı bir nevi yedek oyuncu gibi kullanıyordu. Artık Facebook'un ana hizmetini kullanan insan sayısı gün geçtikçe azalıyor. Instagram kullanıcı sayısı ile gün geçtikçe çok daha fazla artıyor. Bu durum da denetim güçlüğünü, hizmet kalitesinde zorunlu artışı beraberinde getiriyor. Instagram'ı kurup Facebook'a satan ve daha sonra hala çalışmaya devam eden Kevin Systrom ve Mike Krieger, şirketten ayrılmak için istifalarını sundular. Kararın ardından Facebook'un yönetim katında bazı görev değişiklikleri ve gergin anlar yerini aldı. Geçtiğimiz mayıs ayında Instagram'ın bağımsızlığını korumaktan sorumlu olan Kevin Weil, Facebook'un blok zincirine dahil olmuştu. Onun boş kalan yerini ise Adam Mosseri aldı.

2018 Instagram trendleri2018 Instagram trendleri

Instagram'ın istifa eden kurucusu Kevin Systrom, Mark Zuckerberg ile ortak bir geçmişe sahipti. Fakat asla aynı fikirlere sahip olmadılar. Yılda en az birkaç kere çatışma yaşadıkları söylenirdi. Son zamanlarda ise bu gerginlik kullanıcıların Instagram paylaşımlarını Facebook'a otomatik olarak göndermeleri konusunda oldukça artmıştı. Facebook'a katıldığından beri Instagram, o kadar da bağımsız bir platform değildi. Profil sayfanızda sağa doğru kaydırınca Facebook profiline geçecek bir yer karşınıza çıkıyordu. Bu özelliğin ömrü oldukça kısa sürdü. Artık bu özelliği Instagram'da göremeyeceksiniz. Bir ara bildirimler sekmesinden Facebook bildirimleri de aldık. Bu özelliği Mark Zuckerberg istedi fakat Instagram'ın gerçek sahipleri bu özelliği istemedi. Nihayetinde kaybeden taraf Instagram kurucuları oldu. Bu yılın başlarında çok önemli politik sorunlar yaşayan Facebook, yönetim katında, Mark Zuckerberg'in stratejik baskısı pek çok işinin canını sıkıyor gibi gözüküyor.

Bu nedenle Facebook şirketinde şu anda hem ayrılıklar hem de ayrılan kişilerin yerine gelecek olan personellerin seçilmesi konusunda büyük bir gerginlik var.

 


Instagram'dan kullanımı kolaylaştıracak yeni özellikInstagram'dan kullanımı kolaylaştıracak yeni özellik
Instagram Videolara Etiketleme Özelliği GeliyorInstagram Videolara Etiketleme Özelliği Geliyor
Instagram Hikayelere Alışveriş Özelliği GeldiInstagram Hikayelere Alışveriş Özelliği Geldi

PAYLAŞ