Instagram'ın kaybolan takipçiler ile başı dertte! - Haberler - indir.com

Instagram'ın kaybolan takipçiler ile başı dertte!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-14 11:01:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Bugün sosyal medya platformu Instagram’ın kaybolan takipçi sorunu ile gündeme oturdu. Dünyanın en çok aktif kullanıcıya sahip olan sosyal medya mecrası Instagram, bir anda kaybolan takipçi sorunu için resmi bir açıklama yaptı.

Son saatlerde pek çok Instagram kullanıcısı tarafından fark edilen takipçi sorunu ile ilgili Instagram, herkes tarafından beklenen o resmi açıklamayı yaptı. Söz konusu olan bu sorun hakkında resmi Tiwitter hesabı üzerinden takipçilerine açıklama yapan Instagram, şu an ki hatanın farkında olduklarını ve bu konu üzerinde araştırma başlattıklarının altını çizdi. Bugün sabah saatlerinde James Charles, Selena Gomez, Zach Clayton ve Ariana Grande gibi fenomen kullanıcıların takipçi sayılarında büyük bir düşüş yaşandığı fark edildi. Daha sonrasında ise pek çok fenomenin Instagram hesabında takipçi sayısının düştüğünü gören Instagram kullanıcıları, aynı problem ile kendilerinin de karşı karşıya kaldığını ifade ediyorlar.

Uzun zamandan beri Instagram'da beklenen o özellik nihayet geldi!Uzun zamandan beri Instagram'da beklenen o özellik nihayet geldi!

Sorunun asıl kaynağı sahte hesapların temizlenmesi mi?

Yapmış olduğu paylaşım sonucu yarım milyon takipçinin kaybolduğunu ifade eden YouTuber James Charles, ilk etapta çok şaşırdığını dile getiriyor. Geçtiğimiz günlerde ise bir haber paylaşan Fast Company, en çok kullanılan sosyal medya platformunun ilerleyen günlerde sahte takipçileri Instagram’dan temizleyeceği yönünde bir iddiada bulunmuştu. Şu an için gerçekleşen bu problemin sahte hesapların temizlenmesinden dolayı mı gerçekleştiği bilinmiyor. Size küçük bir hatırlatma yapacak olursak, en çok aktif kullanıcıya sahip olan sosyal medya platformu yaklaşık 2 – 3 ay önce bir duyuru yayınladı. Yayınlamış olduğu bu duyuruda ise bazı uygulamalar yardımı sayesinde elde edilen sahte beğeni, takipçi ve yorumları tespit edilen bir algoritma geliştireceklerini ifade etmişti. Bu sorunu neyden kaynaklandığı şu an için bilinmiyor. Ancak Instagram bunu en kısa zamanda çözecektir. Ancak kesin olmamakla beraber Instagram’a yakın olan kaynaklardan edindiğimiz bilgiler bize bu durumun Instagram’ın sahte takipçi temizliği yaptığından dolayı kaynaklandığını söylüyor. Peki siz de eğer bir Instagram kullanıcısı iseniz, bu durum sizce neden gerçekleşti?


İlgili uygulamalar
Instagram’da İki Faktörlü Kimlik Doğrulama nasıl kurulur?Instagram’da İki Faktörlü Kimlik Doğrulama nasıl kurulur?
IGTV videoları artık Instagram’da değişiyor!IGTV videoları artık Instagram’da değişiyor!

PAYLAŞ