Instagram'dan

Instagram'dan "TikTok bizden önde" itirafı geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-20 18:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Müzikli video çekme platformu TikTok, zaman zaman çeşitli olumsuzluklarla karşılaşıyor olsa da popülerliğini bir an olsun kaybetmiyor. Bunun aksine her geçen gün daha da çok kullanıcı tarafından tercih ediliyor. Popüler platform TikTok ile olan rekabetini daha da yukarı taşımak isteyen Instagram 2020 yılında Reels özelliğini aktif hale getirdi. Bunun karşısında ise hala istediği popülerliği elde edemeyen Instagram CEO'su Adam Mosseri, röportajındaki TikTok itirafı ile gündemde yerini aldı. 

Instagram CEO’su Adam Mosseri, TikTok itirafı ile gündem oldu

TikTok'un Web sürümü için yeni özellikler yoldaTikTok'un Web sürümü için yeni özellikler yolda

The Verge ile yapılan röportajında 2020 yılında kullanıcıların beğenisine sunulan Reels özelliğinden söz eden Mosseri, henüz yeni özellikten memnun kalmadığını dile getirdi. Birçok kullanıcının normal videolar ile IGTV’nin farkını hala öğrenemediğinin altını çizen Mosseri, ” İnsanların yeni özellikleri kullanma ve tüketme oranı konusunda iyiye gidiyoruz. Ancak yine de bu TikTok’a yaklaşabileceğimiz kadar yeterli değil. TikTok’un bizden önde olduğu konusunda dürüst olmalıyız. ” ifadelerini kullandı.

Çalışma sırasında görev alan ekibin şu an için farklılaşma konusunda herhangi bir adım atmadığını dile getiren Mosseri, TikTok'ın hazırladığı popüler akımlara şu an için yaklaşamadıklarını belirtti. Eğlenceli filtre ve efektler ile kullanıcıların beğenisini kazandıklarını dile getiren Mosseri, daha iyi bir konumda yer almak adına çalışmalara hızla devam ettiklerini söyledi. Mosseri, ” Reels, henüz güçlü ve yenilikçi komedi unsurlarına ev sahipliği yapabilecek kapasitede değil. TikTok’un özgün içerik üretme ve daha fazla komedi unsuru barındırma konusunda bizden daha avantajlı olduğunu düşünüyorum. ” ifadelerini kullandı.


İlgili uygulamalar
TikTok ABD Yasağı: Trump yönetimi federal sipariş engelleme uygulama kısıtlamalarına itiraz etti!TikTok ABD Yasağı: Trump yönetimi federal sipariş engelleme uygulama kısıtlamalarına itiraz etti!
TikTok 2020’de ‘Güvenliğe’ odaklandıTikTok 2020’de ‘Güvenliğe’ odaklandı
TikTok en çok gelir elde eden mobil uygulama olduTikTok en çok gelir elde eden mobil uygulama oldu

PAYLAŞ