Instagram'dan koronavirüs mağduru işletmelere destek - Haberler - indir.com

Instagram'dan koronavirüs mağduru işletmelere destek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-17 18:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler sosyal medya uygulaması Instagram, küçük işletmelere destek olmak adına yeni özelliklerini duyurdu. Özellikle sosyal medya devi şirket yaşanan koronavirüs sebebiyle mağdur olan işletmelerin satışlarında artış yaşayacak yenilikler sunuyor. Yeni özellikler şuan için Kanada ve ABD üzerinde kullanılabiliyor. Instagram, son dönemde küçük işletmelere önem göstermeye devam ediyor. Şimdi ise küçük işletmelerin profillerinden yada hikayelerinden hediye kartları vermelerini ve çevrimiçi yemek siparişleri ile bağış almalarını kolaylaştıracağını duyurdu. Kanada ve ABD Instagram kullanıcıları, profillere yada hikayelere yerleştirilen hediye kartlarına  yada yemek sipariş bağlantılarına dokunarak şirketlerin sitesinde alışveriş yapabiliyorlar. Diğer yandan bir işletme Facebook’ta açılan bağışlara da destek olabiliyor.

Instagram’dan koronavirüs mağdurlarına destek

Masaüstü için gelen Instagram canlı yayın hamlesiMasaüstü için gelen Instagram canlı yayın hamlesi

Instagram kullanıcıları bu noktada arkadaşlarını ve takipçilerini küçük işletmeleri desteklemeye teşfik etmek için ilgili etiketleri Hikayeler’de paylaşarak yayabiliyorlar. Instagram bu yeni özellik ile koronavirüs sebebiyle mağduriyet yaşayan küçük işletmelerin satışlarını artırmasına yönelik yardımcı olmayı hedefliyor. 300.000’den fazla küçük işletme ağı olan Main Street America tarafından yayınlanan bir ankete göre ise koronavirüs salgını bu şekilde sürerse ABD’deki yaklaşık 7.5 milyon küçük işletmenin önümüzdeki beş ay gibi bir sürede kalıcı kapanma riski bulunuyor. Facebook ise uygulamalarında 140 milyon işletme olduğunu ve bunların 8 milyonun reklamveren olduğunu ifade ediyor.

Instagram CEO’su konu hakkında "Küçük işletmeler yerel toplulukların belkemiği ve restoranlar mahallelerin ruhu. İnsanları bir araya getiriyor ve topluluk oluşturuyorlar. Onların açık kalmalarına ve müşterilerle iletişim halinde olmalarına yardımcı olmak için üzerimize düşeni yapmak istiyoruz."  Dedi.


Instagram Story’e şarkı ekleme özelliği Türkiye'de kullanıma açıldıInstagram Story’e şarkı ekleme özelliği Türkiye'de kullanıma açıldı
Instagram hikayelere nasıl müzik eklenir?Instagram hikayelere nasıl müzik eklenir?

PAYLAŞ