İnstagram'da yakın arkadaş listesi nasıl oluşturulur? - Haberler - indir.com

İnstagram'da yakın arkadaş listesi nasıl oluşturulur?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-19 17:05:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Instagram için yapılan güncellemeler ile birlikte uygulamaya yakın arkadaş listesi adıyla yeni bir özellik daha eklendi. Bu özellik kullanıcıların pek çok konuda özel seçeneklere sahip olmasını sağlarken yapılacak paylaşımların sadece yakın arkadaşlarla paylaşılması dahi mümkün hale gelmiş durumda. Fakat bu tip özelliklerden yararlanmak isteyenlerin öncelikli olarak yakın arkadaşlar listesi oluşturması gerekiyor. Böylece yakın arkadaşlar özelliğinin ve bu yeni özellik ile birlikte yapılacak geliştirmelerden yararlanmak mümkün olacak.

Instagram'da Yakın Arkadaşlara Özel Hikaye Nasıl Paylaşılır

Instagram yakın arkadaş özelliğini duyurduInstagram yakın arkadaş özelliğini duyurdu

Instagram'da yakın arkadaş listesi oluşturma adımları

Instagram'da yakın arkadaş listesi oluşturmak için öncelikli olarak uygulamanızı son sürüme güncelleyin.

Son sürüme güncelleme ile birlikte arkadaş listesi özelliği de cihazlarda ve uygulamalarda aktif hale geliyor. Bu seçimleri yaptıktan sonra kişiler artık yakın arkadaş listesi oluşturmaya başlayabilir. Özellikle sosyal medyada ailesinin ya da akrabalarının, paylaşımlarını görmek istemeyen kişiler bu tip seçeneklerle gizli kalmayı tercih edebilir. Bu durum karşı taraf için herhangi bir fark içermez ve kimse tarafından da anlaşılmaz. Bu bakımdan yapacağınız işlemler sadece sizin tarafınızdan bilinecektir.

Tüm bu bilgiler doğrultusunda yakın arkadaş listesi oluşturmak istiyorsanız öncelikli olarak Instagram uygulamasına giriş yapın ve ardından oturum açın.

Oturum açma işlemleri sonrasında ise sağ üst köşede yer alan menüden yakın arkadaşlar seçeneğini seçin.

Bu seçim ile birlikte takip ettiğiniz kullanıcılar liste halinde ekranda yer almaya başlayacak ve her ismin karşısında ekle butonu görülecektir. Yakın arkadaşlar listesi oluştururken kimleri yakın arkadaşlar listesine eklemek istiyorsanız, bu bölümdeki ekle butonunu kullanarak o kişiyi listeye ekleyin.

Bu sayede kolayca arkadaş listenizi oluşturmaya başlayabilirsiniz. İstediğiniz kadar arkadaşı bu listeye ekleyerek arkadaş listesi oluşturma işlemlerini tamamlayabilirsiniz. Yakın arkadaş listesinin oluşturulması işlemleri tamamlandıktan sonra ise kişilerin özellikle hikaye paylaşımı gibi durumlarda bu özelliği kullanması gerekiyor.

Hikaye oluşturma bölümünde herhangi bir değişiklik olmadığı gibi yeni bir seçenek olarak sol alt tarafta yer alan yakın arkadaşlar butonuna tıklamanız gerekir. Bu butonuna tıkladığınız zaman mevcut hikayeleriniz sadece yakın arkadaşlarınız tarafından görülecek, listede olmayan kullanıcılar tarafından hikaye görüntülenemeyecektir. 

Instagram yakın arkadaş özelliğini duyurdu 



PAYLAŞ