Instagram arama bölümünü kullanmak isteyen kişilerin arama kelimelerini yazmaya başladıkça Instagram tarafından arama bölümünün alt tarafında öneriler sıralanmaya başlar. Fakat bu önerilenler bölümünün gizlenmesi mümkündür. Instagram’da arama yaparken bu önerilenleri görmek istemeyen kullanıcıların önerilenleri gizlemesi yeterli olacaktır.

Önerilenler kısmının kullanıcıları rahatsız etmesinin bir diğer önemli sebebi ise sık sık ziyaret edilen kullanıcıların öneriler bölümünde üstlerde yer almasıdır. Bu konuda farklı bir algoritmanın olması nedeniyle kullanıcılar sorun yaşayabilmekte ve kullanıcılar için Instagram etkinliklerine yönelik çeşitli ipuçları sunabilmektedir. Bu nedenle de önerilenler bölümünün kapatılması bu tip riskleri ortadan kaldıracaktır.

Instagram’da önerilenleri gizleme işlemleri

Instagram’da arama bölümünde önerilenleri gizlemek isteyen kişilerin uygulama ayarlarını kullanarak bu işlemleri çok kısa süre içerisinde yapabilmesi mümkün. Bunun için aşağıda yer alan adımları takip etmeniz ve adım adım Instagram’daki işlemleri yapmanız önerilerin gösterilmemesini sağlayacaktır.

2019 01 26 instagram 1548531767

Önerilenler başlığı altında yer alan önerilenleri kaldırmak istiyorsanız özellikle önerilenler bölümüne geçiş yapmanız, buradaki listeden kimi silmek istiyorsanız onun üzerine basılı tutarak gizli butonuna tıklamanız gerekir. Böylece önerilenler listesini tamamen temizleyebilir ve hiçbir kullanıcının burada yer almamasını sağlayabilirsiniz. Fakat arama sayfana tamamen temizlemek ve burada herhangi bir veri olmasını engellemek adına ise arama geçmişinizi temizlemeniz gerekir. Arama geçmişi temizleme işlemleri ise Instagram’ın ayarlar bölümünden yapılmaktadır.

Bu nedenle arama geçmişi temizliği için Instagram’ı açtıktan sonra ayarlar>gizlilik ve güvenlik bölümüne geçiş yapmanız gerekir.

2019 01 26 22 43 47 bursa cocuk universitesi bursacocukuniversitesi instagram fotograflari ve v 1548531907

Ayarlara geçtiğinizde ise arama geçmişi sekmesine açmalısınız.

2019 01 26 22 44 52 gizlilik ve guvenlik instagram 1548531921

Burada arama geçmişini temizle butonu tüm arama geçmişinizi temizleyecektir.

2019 01 26 22 45 00 hesap verileri instagram 1548531930

Eğer arama geçmişini silmek istiyorsanız bu bölümden yararlanabilirsiniz. Arama geçmişi silme ekranında son olarak silme işlemleri için onay istenmektedir. Bu onayı vermeniz ile birlikte arama geçmişiniz tamamen temizlenmiş olacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir