Instagram'da artık size kimin mesaj gönderebileceğini belirleyebileceksiniz - Haberler - indir.com

Instagram'da artık size kimin mesaj gönderebileceğini belirleyebileceksiniz

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-02 16:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Sosyal medya uygulamaları arasında en popüler uygulamalardan olan Instagram yeni güncellemelerle, kullanıcılarının uygulama deneyimini arttırmak için çabalıyor. Gün itibariyle öğrenilen yeni bilgilere göre DM özelliğini kaldırma kararı alan Instagram bu kararından vazgeçerek, DM kutusunu özelleştirme yönünde bir yol izleyecek. 

Facebook yönetimi Instagram'ın reklamlarını arttıracakFacebook yönetimi Instagram'ın reklamlarını arttıracak

Bildiğiniz üzere Instagram’ın anlık mesajlaşma özelliği 22017 senesindeki bir güncelleme ile uygulamaya eklenişti. Henüz test aşamasında olan özelliğin akıbeti ise gizemini koruyordu. Dm özelliği hakkında kaldırılacak haberlerinden sonra Instagram’dan gelen açıklamaya göre özelliğin geliştirileceği öğrenildi. Instagram’daki anlık mesajlaşma özelliğinin az kullanılmasının bir nedeni de, kullanıcıların sadece yakın arkadaşlarıyla iletişime geçememesiydi. Uygulamaya bu nedenle “Diğer Mesajlar” özelliği getirilmiş ve kullanıcıların takip etmedikleri kişilerin mesajları bu kutuya düşmeye başlamıştı. Ancak tanımadığı kişilerden mesaj almak birçok kullanıcıyı rahatsız ediyor. 

Instagram anlık mesajlaşma özelliğini özelleştirecek 

Yeni güncelleme ile bu sorunu ortadan kaldıracak olan Instagram, artık tanımadığı kişilerden mesaj almak istemeyen kullanıcıların anlık mesajlaşma özelliğini özelleştirebilmesini sağlayacak. Instagram’da şuanda birçok kullanıcı takip etmediği kişilere mesaj gönderebiliyor ya da izinsiz olarak grup mesajlarına dahil edilebiliyor.  

Instagram Hikayeler'e GIF'ler ve Tam Boyutlu Paylaşım Özelliği Geliyor

Instagram’a ilerleyen dönemlerde gelece yeni özellik sayede kullanıcılar, kendilerine mesaj atabilecek kullanıcıları belirleyebilecekler. Bunun yanı sıra gruplara dahil olmak istemeyen kullanıcıları da es geçmeyen Instagram, kullanıcılar için grup sohbetlerine eklenmeyi kapatabilecekleri bir özellik de sunacak. Platformun kötüye kullanımın önüne geçmesi için yayınlanacak olan güncellemenin Android ve iOS için aynı anda yayınlanması bekleniyor. Henüz test aşamasında olan özelliklerin ne zaman yayınlanacağı ise bilinmiyor.


İlgili uygulamalar
Yeni Instagram mesajlaşma uygulaması ThreadsYeni Instagram mesajlaşma uygulaması Threads

PAYLAŞ