Instagram'a alışveriş sepeti özelliği geliyor - Haberler - indir.com

Instagram'a alışveriş sepeti özelliği geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-04 18:11:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

E-ticaret noktasında somut adımlar atmaya devam eden sosyal medya devi Instagram’dan yeni özellikler görmeye devam ediyoruz. Bu alandaki yetenekleri geliştirilmeye devam edilen uygulama için şimdi ise alışveriş sepeti özelliği getirilmeye hazırlanıyor. Instagram bildiğiniz üzere en çok kullanılan sosyal medya platformları arasında yer alıyor. Ancak bir süredir e-ticarete yönelik yeni özelliklerini uygulamaya kazandıran şirket, şimdi ise yeni yetenekler ve özellikler ile bu konuda kullanıcıların var olan ilgisini arttırmayı hedefliyor. Yeni yaşanan gelişmelere göre Instagram hem sosyal medya tarafı hem de e-ticaret tarafı için üç yeni özelliği test etmeye başladı.

Instagram’a Alışveriş Sepeti Özelliği Geliyor

Facebook, Instagram ve WhatsApp Çökmesi Sonrası Bakanlıktan AçıklamaFacebook, Instagram ve WhatsApp Çökmesi Sonrası Bakanlıktan Açıklama

Bu noktada henüz geliştirilme aşamasında olurken, beta kullanıcılarına bile bu özellikler sunulmuş değil. Bu yeni e-ticaret hamleleri ile işletme hesapları ile kullanıcı hesapları arasındaki etkileşimin arttırılması hedefleniyor. Geliştirilen bu söz konusu özelliklerden birisinde, Instagram Keşfet bölümüne bir Alışveriş kategorisi geliyor. Bu ekran altında mağaza ve kaydedilenler olarak iki farklı buton kullanıcıları karşılayacak. Mağaza bölümünde satış içeriklerini görmeniz mümkün olurken, kaydedilenler kısmında ise kayıt ettiğiniz ürünleri göreceksiniz.

Asıl merak edilen Alışveriş Sepeti özelliğinde ise tıpkı bir internet sitesi gibi beğenmiş olduğunuz ürünleri kaydetmenin yanı sıra direkt olarak sepetinize ekleyebilecek ve bu ürünleri istediğiniz zaman satın alabileceksiniz. Test edilen son özellikte ise uygulama içi bildirimlerini ilgilendiriyor. Bu noktada takip ettiğiniz birisi canlı yayına başladığı zaman uygulama içi bildirim alıyorsunuz. Ancak birisi fotoğraf yorumu yaptığı zaman bildirim gelmiyordu. Yapılan geliştirme ile yapılan bir yorum için de yine uygulama içi bildirim ile bilgilendirileceksiniz. Instagram geliştirilmeye devam edilirken, özellikle Instagram üzerinde çok sık alışveriş yapan kullanıcılar için bu yeni e-ticaret yetenek ve özelliklerin işe yarar olacağını söyleyebiliriz.  


Instagram Kullanıcıların Hakkını KoruyacakInstagram Kullanıcıların Hakkını Koruyacak
Instagram videoları ileri ve geri sarma özelliği test aşamasındaInstagram videoları ileri ve geri sarma özelliği test aşamasında

PAYLAŞ