Instagram TBT'yi yeni bir mod haline sokuyor - Haberler - indir.com

Instagram TBT'yi yeni bir mod haline sokuyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-09 16:34:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Dünyanın en popüler fotoğraf ya da video paylaşma platformu olan Instagram bildiğiniz üzere birbiriden farklı özelliklere sahiptir. Bunlar arasında en çok kullanılan özelliklerden biri de TBT özelliği. Yani Throwback Thursday' özelliği. Bu özellik sayesinde kullanıcılar geçmişte çekilmiş bir fotoğraflarını TBT adı altında hesaplarına yükleyebiliyorlar. Söz konusu bu özellik yapılan değişiklikler ile beraber artık resmiyet kazandı. TBT özelliği şimdilik daha önceki günlerde paylaşılmış olan bu özelliğin "Bu Günde" şeklinde paylaşılması ile olacak. 

TBT özelliği halihazırda kullanılan bir seçenekti fakat uygulamanın resmi özellikleri arasında yer almıyordu. Fakat yapılan değişiklikler sayesinde Instagram'ın TBT özelliği artık resmi olarak uygulamanın bir özelliği olarak ilan edildi. Platform üzerinde çalıştığı bu konuya bir netice kazandırarak perşembe günleri paylaşılan TBT paylaşımları artık resmi hale getirdi. Şöyle ki, söz konusu bu özellik sayesinde geçmişte paylaşılan bu fotoğraflar artık yeni bir gönderi şeklinde de paylaşılabilecek. Söz konusu bu özellik, geçmişte aynı gün içerisinde paylaşılan bir fotoğrafı "Bu Günde" seçeneği şeklinde yine gönderiye gömülü bir şekilde hesap üzerinden paylaşılmasını sağlayacak. Bu Günde özelliğini kullanarak içeriği farklı bir metin ile paylaşmak için ise modun üst kısmında yer alan zar şeklindeki butona dokunmanız seçenekler ile karşılaşmanız için yeterli olacaktır. 

Instagram, E-Posta dolandırıcılığına karşı ciddi önlemlerInstagram, E-Posta dolandırıcılığına karşı ciddi önlemler

TBT özelliği resmiyet kazandı

Uzun süredir dünyaca ünlü sosyal medya platformu Instagram üzerinde kullanılan TBT özelliği sonunda yenilenerek resmiyet kazandı. Yani söz konusu bu özellik daha önce Instagram'ın resmi bir özelliği olmasa da kullanılıyordu fakat yapılan değişiklikler ile beraber TBT özelliği artık farklı bir boyut kazandı ve aynı zamanda resmi olarak uygulamanın özelliği haline geldi. Şöyle ki yeni özellik sayesinde Hikayeler kısmında paylaşılacak olan eski tarihli bir fotoğrafın takipçileriniz tarafından kısa süreli olsa da yeniden görüntülemesin de etkili olacak. Söz konusu bu özellik cep telefonunuzun galerisini geriye doğru tarayarak eski bir fotoğrafa ulaşmanızın da önüne geçecektir. Yapacağınız işlemler konusunda bu özellik işinize yaracak gibi gözüküyor. Bugün itibariyle sunulan bu özellik ile beraber daha önce hesabınız üzerinde paylaştığınız bir içeriği görebilecek ve sonrasında yeni bir yorum ile beraber de tekrardan paylaşabileceksiniz. 

Ünlü sosyal medya Instagram sözcüsü, bu yeni TBT özelliği hakkında; "Bu Günde modu, size Anılar öneriyor ve bunları doğrudan ya da Hikayeler aracılığıyla paylaşmanıza izin veriyor" dedi. Geçmişe döndüğümüzde Instagram, bu yılın ilk aylarında Anılar şeklinde bir geri dönüş özelliğinin tanıtımını yapmıştı. Fakat birçok kullanıcı bu özelliği kullanmaktan bir haberdi. Bu Günde adlı yeni mod, Oluştur modunun ek olarak karşımıza çıkıyor. Oluştur Modunda, yeni fotoğraf paylaşımı yapmadan da yeni metin seçenekleri ile karşılaşacaksınız. Söz konusu bu yeni özelliğe, Oluştur modunun alt kısmında yer alan seçenekleri sağa kaydırarak ulaşmanız mümkündür. Yağılan yenilikler ile beraber platform daha da gelişmiş olup kullanıcıların beklentilerini karşılayacak daha yeni özellikler ile karşımıza çıkıyor. 

 


İlgili uygulamalar
iOS Instagram karanlık mode desteği kazandıiOS Instagram karanlık mode desteği kazandı
Stalkerlar yıkıldı: Instagram takip sekmesi kaldırılıyorStalkerlar yıkıldı: Instagram takip sekmesi kaldırılıyor
Android ve iOS Instagram karanlık mod nasıl ayarlanır?Android ve iOS Instagram karanlık mod nasıl ayarlanır?

PAYLAŞ