Instagram takipçi gruplandırma ile kişileri özelleştirmenizi sağlayacak - Haberler - indir.com

Instagram takipçi gruplandırma ile kişileri özelleştirmenizi sağlayacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-21 16:04:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Son dönemlerde güncellemeler açısından hayli yoğun bir dönemden geçen dünyanın en popüler video ve fotoğraf paylaşım platformu Instagram, takip edilenler listesini düzenlemek için beklenen adımı attı. Instagram’ın yeni güncellemesi sayesinde kullanıcıların takip ettiği kişiler arasında göz gezdirmesi ve takipten çıkarmaları daha kolay bir hale gelecek. 

Bildiğiniz üzere Instagram geçtiğimiz dönemlerde ana sayfa algoritmasını değiştirmişti. Bu değişimden beri kullanıcıların takip ekranlarında gördükleri kişilerin sıklığı da ciddi bir değişime uğramıştı. Bunun yanı sıra ana sayfada artık gönderilerin kronolojik olarak sıralanmıyor bunun yerine Instagram’ın algoritma süzgüsünden geçerek ana sayfadaki yerini alması da kullanıcılar için can sıkıcı detaylardan biriydi. Instagram’ın bu özelliği yeni takip ettiğiniz bir kullanıcıyı daha çok karşınıza çıkarırken, çok etkileşime girmediğiniz kullanıcıları da sizin için görünmez kılıyordu. Durum bu olunca takip ettiğiniz ancak sonradan unuttuğunuz birçok kullanıcı da takipçi haznenizde kendi kendine birikiyor. Bu kişileri temizlemek için ise birçok kullanıcı üçüncü parti uygulamalardan yardım alıyordu. Bu konuda nihayet bir adım atan Instagram, üçüncü parti uygulamalara olan ihtiyaca çözüm buldu. 

Instagram kodlarında yeni “hikaye” çıkartması ortaya çıktıInstagram kodlarında yeni “hikaye” çıkartması ortaya çıktı

Instagram takip ettiklerinizi kategorize edecek! 

Instagram güncellemesi ile takip etmediğiniz hesapların takipçi sayısı görüntülenebiliyor

Sosyal medya özelliklerini öncesinden tespit etmesiyle ünlü olan Jane Manchun Wong tarafından Instagram’ın yeni bir özellik üzerinde çalışmaya başladığı ortaya çıkarıldı. Söz konusu özellik sayesinde artık takip ettiğiniz kullanıcılardan hangilerinin ana sayfanızda hangilerinin daha sık görüntülendiğini görebileceksiniz. Bunun yanı sıra en az etkileşimde olduğunuz hesapları da ayrı bir kategoride listeleyen Instagram, bu sayede size takip ettiğiniz kullanıcılarla aranızdaki etkileşimleri rahatça görebilme imkanı sunacak. Bunun yanı sıra artık takipten çıkarmayı da daha kolay bir hale getiren platform, kullanıcılarına takip ettikleri hesaplara göre ek kategoriler sunacak. Bu kategoriler “Seyahat”, “Sanat”, “Çizgi Roman” gibi kategoriler olmakla birlikte artık takip etmek istemediğiniz kategorilerdeki hesapları takipten çıkmak için tek tek uğraşmak yerine toplu bir şekilde takip etmeyi bırakabileceksiniz. Ancak platformun sunmuş olduğu b u özellik kullanıcıların sadece takip ettikleri hesaplar için geçerli yani sizi takip eden kullanıcıları herhangi bir kategori içerisinde görmeniz mümkün değil. Söz konusu özelliğin test aşamalarında olduğu bilinen Instagram’ın bu özelliği kullanıcılara ne zaman sunacağı da hakkında da henüz herhangi bir bilgi bulunmuyor. Instagram’ın yeni özellikleri hakkında daha fazla bilgi sahibi oldukça sizleri de bilgilendirmeye devam ediyor olacağız. 


İlgili uygulamalar
Kritik Facebook kritik özelliği Instagram’a da geldiKritik Facebook kritik özelliği Instagram’a da geldi
Instagram davetiye özelliği ile hikayeler başka bir boyut kazanıyorInstagram davetiye özelliği ile hikayeler başka bir boyut kazanıyor

PAYLAŞ