Instagram Shop özelliği Türkiye'de kullanıma sunuluyor - Haberler - indir.com

Instagram Shop özelliği Türkiye'de kullanıma sunuluyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-03 12:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Sosyal medya platformlarının lider isimlerinden Instagram kısa bir süre önce ABD'deki kullanıcıların hizmetine sunduğu "Instagram Shop" özelliğini Türkiye'deki kullanıcıların da hizmetine sunacağının bilgisini verdi. Bunun için net bir tarih açıklamasında bulunmayan yetkililer, gelecek günler içerisinde ülkemizdeki Instagram kullanıcılarına da farklı deneyim yaşatacak. 

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından bir tanesi olan Instagram "Instagram Shop" isimli yeni hizmetini birkaç gün önce ABD'deki kullanıcıların beğenisine sundu. Instagram, o günler içerisinde yaptığı açıklamalarda yeni hizmetinin diğer ülkelerde de hizmete gireceğini açıkladı. Şimdi ise konuyla ilgili olarak yeni gelişmeler yaşandı. Instagram yetkilileri, Türkiye'yi de ilgilendiren bir açıklama yaptılar.

Google Shoploop'la Instagram'a rakip olacakGoogle Shoploop'la Instagram'a rakip olacak

Konuyla ilgili olarak Instagram yetkilileri tarafından tarafından yapılan açıklamalarda, Instagram Shop hizmetinin Türkiye'de de kullanıma sunulacağı açıklandı. Yetkililer, hizmetin aktif olmasıyla ilgili net bir açıklama yapmamış olsalar da Instagram, kısa bir süre sonra yeni özelliğe kavuşacak ve bu özellik, kullanıcılara da farklı bir Instagram deneyimi yaşatacak. 

Instagram Shop, kullanıcılara neler vadediyor?

Dünyaca popüler sosyal medya platformu Instagram'ın yeni özelliği Instagram Shop ilk kez, geçtiğimiz aylar içerisinde duyurulan Facebook Shop ile beraber gün yüzüne çıkmıştı. Instagram'ın arkasında yer alan geliştirici ekip, temmuz ayı içerisinde de bu yeni özelliği test etmeye başladı. Görünen o ki geliştirici ekip, Instagram Shop özelliğinde herhangi bir sorun kalmadığı sonucunu elde etti. Çünkü söz konusu bu özellik, 17 Temmuz'dan beri ABD'deki kullanıcıları tarafından deneyimlenebiliyor. 

Instagram Shop özelliği, adından da anlaşılacağı üzere Instagram üzerinden alışveriş yapması sağlanıyor. Kullanıcılar, uygulamaya eklenen Mağaza butonu yardımıyla bu özelliği deneyimleme şansını elde edebilecekler. Kullanıcılar için kolaylık sağlayacak olan Instagram Shop, listelenen ürünlerin Instagram aracılığıyla satın alınmasını sağlıyor. Özelleştirilebilen bu bölüm, markaların ürünlerine daha kolay bir şekilde erişilmesini sağlıyor. Özellik hakkında yakın zamanda daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 


Instagram alışveriş özelliği nasıl yeniliklerle geliyor?Instagram alışveriş özelliği nasıl yeniliklerle geliyor?
Instagram'da bağış toplama dönemi başlıyorInstagram'da bağış toplama dönemi başlıyor
Instagram Hikayeler'e hareketli metin özelliği geliyorInstagram Hikayeler'e hareketli metin özelliği geliyor

PAYLAŞ