Popüler sosyal medya platformu olan Instagram yenilikler ile geliştirilmeye devam ediyor. TikTok’un rakibi olarak yayınlanan Reels özelliği, Instagram’ın beklediği kadar ilgi görmemişti. Bu sebepten ötürü ise Instagram, bu özelliğinde bazı değişikliklere gitti. Söz konusu değişikliklere göre Reels video süresi artırıldı. Diğer yandan video düzenleme tarafı için de bazı değişiklikler uygulandı. Geçtiğimiz günlerde keşfet butonun Reels özelliği ile değiştirilecek olması konusu gündeme gelmiş ve birçok kullanıcı tarafından yoğun bir tepki çekmişti. Reels özelliğini ön plana çıkarmak isteyen Instagram, bu noktada geliştirmeleri kapsamında video süresini artırdı.

Instagram Reels süresi uzatıldı

1 1600944254

Kullanıcılar artık Reels tarafında 30 saniye uzunluğunda videolar çekebilecekler. Diğer yandan video kaydı için ise 10 saniyelik geri sayım sayacının da yenilik olarak eklendiği belirtiliyor. TikTok uygulamasında yer alan birçok özelliğinin Instagram Reels tarafına yeni özellik olarak eklenmesi görülüyor. Daha fazla özellik beklentisinin bu noktada istenilen kullanıcı sayısına erişilememesine sebep olabiliyor. Her ne kadar aktif olarak olmasa da şirketin yeni özelliğinin kullanıcı sayısından memnun olmadığı söyleniyor. Daha fazla kişiye erişmek için ise video düzenleme noktasında yenilikler yapan Instagram, Reels özelliğini kullananların daha kolay düzenlemeler yapmasını sağlayacak.

Şirket diğer yandan video uzunluğunun ileride daha da artması belirtiliyor. Çeşitli özellikler üzerinde de çalışmalarını sürdüren Instagram, Reels tarafında istediği seviyeye erişmek istiyor. Bakalım Instagram istediği seviyeye erişebilecek mi göreceğiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir