Instagram Reels özelliği yolda - Haberler - indir.com

Instagram Reels özelliği yolda

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-17 12:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Sunulduğu günden bu yana her ne kadar çeşitli skandallara konu olsa da popülerliğini hiç kaybetmeyen aksine artırarak devam ettiren TikTok, güvenlik açığıyla ilgili olan skandaldan sonra, Hindistan'da kullanıma kapatılmıştı. Türkiye de dahil olmak üzere birkaç ülkede uygulama soruşturma altına alınmıştı. ABD Başkanı Trump, yönetiminin de uygulamayı yasaklamakla tehdit ettiği biliniyor. Yine popüler sosyal medya platformu Instagram ise bu boşluktan faydalanacak, TikTok benzer Reels özelliği kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. 

Instagram Reels adlı TikTok benzeri özellik üzerine çalışıyor

TikTok'ın yaşadığı sorunlardan faydalanarak kendini geliştirmeye odaklanan Instagram, TikTok benzeri bir özelliği bünyesine katmaya hazırlandı. Reels ile Instagram, kullanıcıların ses ve müzik içeren kısa videolar paylaşmasına ve düzenlemesine izin vermeyi planlıyor. Bu kısa videoların uzunluğu ise 15 saniye olacak. Instagram kullanıcıları, bu kısa videoları hikayelerinde paylaşabilecek ve bunun yanı sıra profillerinde özel bir sekmede bu Reels videolarını saklayabilecekler. 

Aslında Instagram Reels adlı bu özelliği, TikTok, uygulamasında doğan bu boşluğu doldurmak için kolları sıvama kararı aldı. Buna göre ABD'de Ağustos ayında kullanıcıların karşısına çıkacak olan bu özelliğin, Hindistan'da aynı zaman diliminde devreye sokulacağı da ortaya çıkmıştı. Zira TikTok platformunun en çok kullanıldığı ülkelerden biri olan Hindistan'da çoktan TikTok benzeri iki uygulama talepleri karşılamaya başladı. Şöyle bir durum var ki aslında Reels özelliği ilk defa karşımıza çıkmıyor. Geçtiğimiz yaz Fransa ve Almanya'da denenmeye başlanan bu özellik, Kasım ayında Brezilya'da da ortaya çıktı. Reesl adlı bu özellik Hindistan'da da geçtiğimiz haftadan itibaren denenmeye başladı. Konuyla ilgili elde edilen bilgilere bakılırsa, Instagram Ağustos ayında ABD'de özelliğin yayınlanmasının ardından 50 ülkede daha beta testlerine başlayacak. Ancak hangi ülkelerin bu listede olacağı henüz  bilinmiyor.

Platform bazı özelliklerini kısa bir süre içerisinde dünyaya yaymayı tercih ederken, bazı özelliklerin gelmesini ise uzun süre beklemek zorunda kalınıyor. Sosyal medya devi daha önce Snapchat uygulamasından aldığı hikayeler ile bir anda çok daha farklı bir yere gelmişti. Instagram bu özellik ile beraber kullanıcıların dikkatini çekmeyi başaracak mı, başarmayacak mı? Bunu görmek için biraz daha beklememiz gerekecek gibi gözüküyor. 





PAYLAŞ