Instagram logo içeren videoları önermeyi bırakacak - Haberler - indir.com

Instagram logo içeren videoları önermeyi bırakacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-10 18:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından olan Instagram, platformda başka sosyal medya uygulamalarından indirilen videoların paylaşılmasını engellemeye çalışıyor. Artık videoların başka logolar içermesi durumunda platform o videoları kullanıcılara önermeyecek.

İçerik oluşturucu sayısı günden güne artış gösteren Instagram bugüne dek içerik üreticilerinin en iyi sonuçları elde edebilmeleri için bir dizi kılavuz yayımlamıştı. Bu kılavuzlara bugün bir yenisini ekleyen şirket, Instagram’ın içerik oluşturucu hesabında yeni ip uçları yayımladı. Platform video yayımcılarına oluşturdukları kısa videolar için Instagram’ın kendi ses kitaplığını kullanmaları ve yenilenebilir bir trend başlatmaları önerisinde bulundu.

Instagram'dan video nasıl indirilir?Instagram'dan video nasıl indirilir?

Instagram içerik üreticilerinin videolarını kısıtlıyor

İçerik üreticileri için yayımlanan gönderi de logo ve filigran konularına da değinen Instagram, içerik üreticilerini kullandıkları diğer uygulamaların logo ve filigranlarını düşük çözünürlüklü ya da görünür olmasını istemiyor. Üreticilere bu tip içerikleri platforma yüklememeleri konusunda uyarıda bulunan şirket videoların başka logolar içermesi halinde bu videoları kullanıcılara önermeyecek.

Instagram, silinen gönderileri kurtarma özelliği sundu

Şirketin yayımladığı bu bildiri ise sosyal medya devinden gelen haksız bir istek olarak değerlendirdi. Zira bir içerik üreticilerinin de aynı içeriği farklı platformlara özel olarak tekrar tekrar uğraşmak istemeyeceği düşünülüyor.

Aynı içeriği tekrar tekrar çekmek istemeyen üreticiler için video ve filigran silmeye imkan tanıyan edit programları faydalı olabilir. Geçtiğimiz sene Temmuz ayında Hindistan’da piyasaya sürülen ve Ağustos’ta küresel olarak yayımlanan Reels özelliği ilk etapta içerik üreticileri için yeni bir seçenek olmuştu. Ancak görünüşe göre Instagram bir video paylaşım uygulaması olarak görülmek ve başka uygulamaların logolarının bulunduğu videoların yayımlanmasını istemiyor.


İlgili uygulamalar
Instagram'da 'Shadow Ban' nasıl kaldırılır?Instagram'da 'Shadow Ban' nasıl kaldırılır?
Instagram hikayeler için dikey akış özelliği yoldaInstagram hikayeler için dikey akış özelliği yolda

PAYLAŞ