Instagram Lite yeniden kullanıma sunuldu - Haberler - indir.com

Instagram Lite yeniden kullanıma sunuldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-11 18:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Popüler platform Instagram'ın sahibi olan Facebook tarafından, gelişmeye devam eden pazardaki kullanıcılar için tasarlanan ve sade hale getirilen bir versiyon olan Instagram Lite, yeniden kullanıcıların beğenisine sunuldu. Odak noktası olarak akıllı cep telefonlardaki depolama alanı, işleme gücü ve güvenilir verileri olmayan kullanıcıların belirlemiş olduğu uygulamanın boyut olarak sadece 2 MB'lik bir yer kaplıyor. 

Instagram Lite'da hikaye özelliği bulunuyor

Facebook Lite ve Messenger Lite’ı da geliştiren Tel Aviv ekibi tarafından geliştirilen Instagram Lite, genel olarak resim, video ve mesajlaşmaya odaklı olarak küçük bir alan kaplamayı hedefliyor. Uygulama Snapchat platformundan alınan Hikaye özelliğine sahip olsa da, IG Live ya da Alışveriş özelliğine sahip değildir. Uygulama ile ilgili olara açıklama yapan mühendislik müdürü Gal Zellmayer, canlı filtrelerin ve düşük ücretli cihazlarda çalışmayan AR efektlerinin yanı sıra aynı zamanda animasyonların da düzenlemeden geçtiğini dile getirdi. Zellmayer aynı zamanda uygulamanın akıllı cihazlarda olan yükünü daha aza indirmek için sunucu kısmında çok fazla sıkıştırma çalışması yaptıkları söylerinide dile getirdi. 

Facebook Facebook "Instagram Lite" uygulamasın fişini çekti

Şirketin ürün yönetici olarak görev yapan Michelle Lourie de, yeni dijital kullanıcılara daha iyi uyacak birçok ek arayüz ayarlaması yaptıkları dile getirildi. Lourie örnek olmak adına test ekibinin "X" yerine çöp kutusu simgesi koymasını, buna ek olarak da GIF'lerin ve çıkartmaların uygulamanın bir parçası olmaya devam ettikleri dile getirildi. Yöneticiler eğlenceyi kalıcı hale getirirken alandan tasarruf ettiklerini dile getirirken, uygulama yayınlanamadan daha çok önce talep edilen karanlık mod için de demelere devam edildiği açıklandı. Bunun yanı sıra aynı zamanda geliştiriciler reklam, karanlık mod ve uçtan uca şifreleme gibi temel özellikleri de ilk olarak uygulamanın dışında tutmayı tercih etti. 

Instagram Lite'ın ilk sürümü, Facebook tarafından Mayıs 2020 tarihinde kapatılmış ve şirket o dönem içerisinde daha iyi bir destek sağlayan bir sürüm üzerinde çalıştığı dile getirildi. Yeni sürüm mevcut birkaç bölge içerisinde test edilse de dünya çapındaki 170 ülkenin Google Play mağazası üzerinde kullanıcılara sunuldu. Söz konusu bu uygulamanın iOS sürümünün ise şu an için gelmediğini hatırlatmakta fayda vardır. Yakın zamanda daha fazla detayın elde edilmesi bekleniyor. 

 


Instagram Lite kullanıma sunulduInstagram Lite kullanıma sunuldu

PAYLAŞ