Instagram Lite kullanıma sunuldu - Haberler - indir.com

Instagram Lite kullanıma sunuldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-17 14:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Dünyanın en büyük sosyal medya platformu olan Instagram, yeni uygulama sürümü olan Lite sürümü ile gündeme geldi. Instagram’ın Lite sürümü yayınlandı ve şuan için sadece Hindistan merkezli olarak indirilebilir oldu. Uzun bir süre önce ilk defa ortaya çıkan ancak daha sonra yayınlanmadan iptal olan Instagram Lite sürümü tekrardan gündeme geldi ve özel bir sürüm olarak Hindistan merkezli olarak indirilebilir oldu. Yakın zamanda global olarak aktif olması beklenen Instagram Lite, sadece Android platformunda yer alıyor. Oldukça düşük özelliklere sahip Android cihazlara özel olarak geliştirlen bu sürüm, hem yer kaplamıyor hem de çok daha az veri tüketimi ile dikkat çekiyor. Lite sürümde ise Reels, alışveriş ve IGTV özelliklerinin olmadığını da belirtelim.

Instagram için Lite sürüm yayınlandı

Instagram Reels üzerinden alışveriş özelliğini kullanıma sunduInstagram Reels üzerinden alışveriş özelliğini kullanıma sundu

Instagram platformu son olarak henüz kısa süre önce Reels üzerinden alışveriş özelliğini tüm dünya için kullanıma sunmuştu. Bu yeni özellik ile beraber ise MAC, Revolve, Song, Rare Beauty ve NBA gibi dev markalar Reels videoları üzerinden alışveriş özelliğini kullanmaya başladılar. Alışveriş özellikleri ile uygulamanın neresinde olursa olun kullanıcıların kolay satın alımı hedefleniyor. Kullanıcılar istedikleri gibi Reels videoları üzerindeki ürünlere tıklayarak ürün satın alma ve kaydetme işlemleri gerçekleştirebiliyorlar.

Instagram’ın gelen yeni bu Lite sürümü şuan için kısıtlı olarak sunulurken, yakın zamanda tüm dünya genelinde resmi olarak sunulması bekleniyor.


İlgili uygulamalar
Facebook Instagram için planlama özelliğinin testlerine başladıFacebook Instagram için planlama özelliğinin testlerine başladı
2020’de Instagram topluluğunun alışveriş trendleri2020’de Instagram topluluğunun alışveriş trendleri

PAYLAŞ