Instagram Keşfet tamamen yenileniyor - Haberler - indir.com

Instagram Keşfet tamamen yenileniyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-07 09:34:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

2012 senesinde Facebook çatısı altına katılan Instagram’ın gelişiminde büyük bir emek harcanıyor. Dünyanın en popüler sosyal medya platformları arasında olan Instagram kullanıcılarına daha iyi bir deneyim sunabilmek için sürekli geliştiriliyor. Kullanıcı sayısını iki katına çıkarma hedefi olan uygulamanın geliştiricileri bugün Instagram’a yeni özelliklerin geleceğini açıkladı. Keşfet sayfası sıklıkla yenilenen uygulama ilerleyen zamanlarda sonra yep yeni bir tasarımla kullanıcılarına merhaba demeye hazırlanıyor.  

Instagram’ın “Keşfet” bölümü birçok kullanıcının en çok zaman geçirdiği bir kısım. Kullanıcıların ilgi alanlarına göre yeni içerikleri görüntüleyebildiği bu alanın özelleştirilmesi için Instagram geliştiricileri uzun zamandır büyük bir uğraş veriyor. Yapay zeka teknolojisiyle kullanıcı alışkanlıklarının analiz edilmesi sağlanan “Keşfet” bölümünde kullanıcılar artık görmek istemedikleri içerikleri geri bildirim yoluyla “Keşfet”lerinden kaldırarak “Keşfet”lerini daha kişisel bir hale getirebilecekler. 

Instagram'da alkol ve sigara otomatik sansürlenecekInstagram'da alkol ve sigara otomatik sansürlenecek

Instagram güncellemesi muhteşem yeniliklerle geliyor!

Instagram “Keşfet” yeni tasarıma sahip olacak 

Instagram’ın yeni geliştirdiği özellikler hakkında açıklamalar yapan Jane Machun Wong, çalışmaların yoğunluklu olarak “Keşfet” bölümünü kapsadığını belirtti. Instagram’a eklenecek yeni bir özellik sayesinde kullanıcıların artık sevmedikleri gönderileri bildirebileceğini açıklayan Jane Machun Wong, bu konuda daha iyi bir geri bildirim için kullanıcıların gönderiyi beğenmemelerinin sebebini de iletebileceklerinin altını çizdi. 

Instagram'a Keşif ve Arama Odaklı Güncelleme Geldi!

Bunun yanı sıra Wong Instagram’da en çok ziyaret alan “Keşfet” bölümünün yakın bir zamanda yeni bir tasarıma sahip olacağını da açıkladı. Instagram’ın mevcut olan tasarımında kullanıcılar “Keşfet” kısmına girdikten sonra ilgi alanlarına göre içeriklerle karşılaşabileceği üst bir menüyle karşılaşıyorlar. Ancak Wong’un açıklamalarına göre “Keşfet”in yeni tasarımı kullanıcılar için çok daha kolay bir hale getirilecek. Olduğundan daha eğlenceli ve daha basit bir “Keşfet” sayfasının tasarımı üzerinde çalışıldığını açıklayan Wong, kullanıcıların birbirine simgeler göndermesinin de daha kolay bir hale getirileceğini açıkladı. 

Instagram’ın yeni özellikleri ne zaman kullanıma açılacak? 

Yeni özelliklerin nasıl göründüğünü Twitter hesabından paylaşan Wong, bu özelliğin Instagram’a ne zaman getirileceği konusunda herhangi bir bilgi vermedi. Ancak Wong’un paylaştığı görselden yola çıkarak yeni tasarımın tamamlanmış olduğunu söyleyebiliriz. Şuanda test aşamasında olduğu tahmin edilen yeni özelliklerin kullanıcılara yayınlanması pek de uzun sürmeyecek gibi duruyor. 


İlgili uygulamalar
Instagram story'e green screen özelliği geliyorInstagram story'e green screen özelliği geliyor
WhatsApp ve Instagram'ın adı değişiyor!WhatsApp ve Instagram'ın adı değişiyor!

PAYLAŞ