Instagram, istemediğiniz takipçileri silmenizi sağlayacak - Haberler - indir.com

Instagram, istemediğiniz takipçileri silmenizi sağlayacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-19 15:15:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Instagram, son birkaç yıldır gelen özelliklerle birlikte oldukça işlevsel bir hale geldi. Hem kullanıcıların istekleri doğrultusunda hem de rakiplerini geride bırakmayı hedefleyen özellikler ile şu an en çok tercih edilen sosyal medya ağlarından birisi olarak karşımıza çıkıyor. Son olarak IGTV ile rakibi Youtube'a meydana okuyarak içerik üreticilerini de hedef alan özelliğini yayınladı. Şimdi ise kullanıcıların şikayet ettiği başka bir özelliğe odaklanmış durumda. Bilindiği üzere Instagram'da birini takipten çıkarsanız dahi o kişiyi engellemeden sizi takip etmesinin önüne geçemiyorsunuz. Profilinizin açık olması halinde de herkes profilinizi görebiliyor. Bu durumdan şikayet eden kullanıcılar için Instagram düğmeye bastı ve yeni özelliğini duyurdu.

Artık Instagram'da takipçi silebileceksiniz

Instagram, her geçen kullanıcılarına yeni özellikler sunarak daha da işlevsel bir hale gelmeyi amaçlıyor. Şu an için genç nüfusa sahip olan sosyal ağlar arasında ilk sırada gelen platform, yeni özelliğini duyurdu. Daha önce Instagram'da sizi takip etmesini istemediğiniz birini yalnızca engelleyerek silebiliyordunuz. Fakat artık sadece silerek buna engel olabileceksiniz. Instagram'da takipçi silme özelliği normalde hesabını gizleyen kullanıcıların yararlandığı bir özellikti. Artık hesabı açık olan profillerde bundan yararlanabilecek. Henüz bu özellik yayınlanmış değil, test aşamasında olduğu biliniyor ve ne zaman yayınlanacağına dair bilgi verilmedi.

Kişisel hesaplardan ziyade, bu özelliğin özellikle kurumsal hesaplar için işe yarayacağı düşünülüyor. Çünkü bu durumdan en çok şikayet eden profiller, kurumsal hesaplar oluyordu. Bazen, kurumsal hesaplara sahte profiller aracılığıyla saldırı düzenlenebiliyor. Bu durumda hesaplar artık bu takipçileri hızlıca silme imkanına sahip olacak. Böylece profiller takipçileri üzerindeki kontrolü daha iyi sağlamış olacak.





PAYLAŞ