Instagram

Instagram "İki katlı hikayeler" özelliğini test ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-01 15:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Instagram kullanan bazı kişiler, akışlarında çift katlı Hikayeler listesi görmeye başladıklarını belirtti. Instagram da bu özelliğin şu anda test edildiğini doğruladı.

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformları arasında yer alan Instagram'da, şu sıralar yepyeni bir özellik test ediliyor. Uygulamanın tasarımında da önemli değişikliklere sahip olması beklenen bu yeni özellik, normalde tek bir şerit halinde yer alan hikaye akışını çift katlı şekilde sunuyor. Şu anda test aşamasında olan özellik sayesinde, tek seferde daha fazla hikayenin ana ekranda listelenmesi sağlanacak. 

Instagram Messenger Rooms desteğine kavuştuInstagram Messenger Rooms desteğine kavuştu

Pek çok kullanıcı, çift katlı Hikayeler özelliğinin uygulamada göründüğünü ifade etti. Bu bahsi geçen yeni özelliği Instagram şu açıklama ile doğruladı.

Instagram deneyiminizi iyileştirmek için her zaman yeni yollar test ediyoruz.

Yeni özelliğin çıkış yapıp yapmayacağı ise şimdilik kesin değil, test aşamasında istenilen başarıya ulaşmazsa belki de hiç karşımıza da çıkmayabilir. Ayrıca bu özelliğin tam manasıyla nasıl işlediği de bilinmiyor.

Instagram’ın Hikayeler özelliği nasıl geldi?

Facebook'un sahibi Mark Zuckerberg, 2016 senesinde Snapchat'in Hikayeler özelliğini alıp Instagram'a entegre etti. Bir nevi "fikir hırsızlığı" olarak da kabul edilebilir olan bu eylem, buna rağmen Instagram'ın kullanım sürelerinde inanılmaz bir şekilde artış görülmesine sebep oldu. Günümüzde Snapchat eski günlerinden çok uzakken Instagram ise en fazla kullanılan sosyal medya platformu oldu. Elbette bu noktada Zuckerberg'ün Snapchat'ten kopyaladığı Hikayeler özelliğinin etkisi oldukça büyük.

abusing Instagram’s potential multi-row Stories redesign lmao pic.twitter.com/eAUYRzbnRi — Jane Manchun Wong (@wongmjane) April 4, 2020

Aslında Instagram'ın bu özelliği daha uzun süreden itibaren geliştirdiği düşünülüyor. Geçtiğimiz aylarda tersine mühendislik analisti Jane Manchun Wong, Instagram’da Hikayeler’i birden fazla satırda gösteren bir dizi arka plan kodu tespit etmişti. Wong, bunun dışında Hikayeler arasında hızlı geçişi kolaylaştıracak bazı özellikleri de ortaya çıkarmıştı. 

Instagram is working on a quick switch to other user’s Stories pic.twitter.com/rq2KBlmO4o — Jane Manchun Wong (@wongmjane) May 7, 2020

 Görünen o ki Facebook, Instagram için bazı özellikler üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu özellikler ne zaman kullanıma sunulacak şu an için bilinmiyor. Fakat önümüzdeki günlerde Instagram’ın Hikayeler özelliğine yeni güncellemeler geldiğine şahit olabiliriz.


İlgili uygulamalar
Twitter'da tweet zamanlama dönemi başlıyorTwitter'da tweet zamanlama dönemi başlıyor

PAYLAŞ