Instagram hikayelere çeviri özelliği geldi - Haberler - indir.com

Instagram hikayelere çeviri özelliği geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-23 15:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler sosyal medya uygulaması Instagram, bir süredir üzerinde çalıştığı yeni özelliğini platforma sundu. Şirketin hikayeler bölümü için yeni dil çeviri özelliği kullanıma sunuldu. Bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar, hikayelerdeki yazıları kendi dillerine çevirebilecekler. Sosyal medya uygulamaları, platformlarına yeni özellikler getirerek, bu noktada uygulamayı canlı tutmaya devam ediyorlar. Bu özelliklere yakın zamanda tanıtılan içerik filtreleme sistemini getiren şirket, hesaplar arasında geçişleri hızlandıracak olan widget özelliği ve güvenlik odaklı Security Checkup özelliği de gelmişti.

Şimdi ise sosyal medya servisi Instagram, hikayeler bölümüne getirdiği yenilik ile karşımıza geliyor. Bu özellik ile kullanıcılar yabancı dildeki yazıların çevirilerini hikayeden çıkmadan görebilecekler.

Instagram video önizleme tasarımı değişiyorInstagram video önizleme tasarımı değişiyor

Türkçe dahil 90’dan fazla dil desteği olacak

Bu özellik otomatik olarak çalışacakken, hikayelerde gezerken, sistem yabancı dildeki yazıları algılayacak ve üst tarafta kullanıcı adı altında Çevirisine Bak seçeneği olacak. Bu seçeneğe basıldıktan sonra alt taraftan çıkan ufak pencere hem orijinal yazıyı hem de yazının çevrilmiş halini gösterecek. Türkçe dahil olarak 90’dan fazla dili destekleyen ve dünyanın her yerinde kullanıma sunulan bu özellik, uluslararası kitlesiyle içerik paylaşımını kolaylaştırması bekleniyor.

Instagram’ın 2016 yılından beri yaptığı paylaşımlarda, biyografi bölümünde ve yorumlarda çeviri özelliği kullanılıyordu. Bu yenilik ile beraber çeviri özelliği hikayeler bölümüne de gelmiş olacak. Bu çeviri özelliğinin ilerleyen zamanlarda sesleri çeviren versiyonunda gelmesi bekleniyor. Çeviri özelliği ilerleyen günlerde geliştirilmeye devam edilmesi bekleniyor.


Instagram hesaplarınız artık daha güvenli hale geliyorInstagram hesaplarınız artık daha güvenli hale geliyor
Instagram hassas içerikler için yeni bir özellik yayımladıInstagram hassas içerikler için yeni bir özellik yayımladı

PAYLAŞ