Instagram Hikayeler'e altyazı çıkartmaları geliyor - Haberler - indir.com

Instagram Hikayeler'e altyazı çıkartmaları geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-05 14:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram bazı özelliklerini sürekli güncelleyerek değişken kullanıcı alışkanlıklarına uyum sağlamaya çalışıyor. Hikayeler özelliğiyle büyük ilgi gören platform bu özellik için altyazı çıkartmalarının yolda olduğunu da resmi olarak açıkladı.

Hatırlarsanız bir süre önce Instagram’ın Hikayeler için altyazı özelliği üzerinde çalışmaya başladığını sizlerle paylaşmıştık. Şirketin uygulama deneyimini arttırmak için kalkıştığı bu hamleyi gerçekten hayata geçirip geçirmeyeceği kesin değil ki beklenen resmi duyuru bugün geldi. Instagram’ın bu yeni özelliği Hikayeler kısmındaki videolarda konuşulanların otomatik olarak çevrilmesini sağlayacak. Ancak bu özelliğin gelişmesi takdir edersiniz ki biraz zaman alacak. Bunun için özel bir yapay zeka algoritması geliştirmeye başlayan şirket özelliği ilk etapta sadece İngilizce olarak, yalnızca İngilizce konuşulan ülkelerdeki kullanıcıların erişimine sunacak. Özelliğe olan ilgiye göre ise ilerleyen yıllarda farklı dil seçenekleriyle, farklı ülkelerde de altyazı özelliği kullanıma sunulacak. Bunun yanı sıra şirketin yakın zamanda Reels için de bu özelliği test etmeye başlayacağı öğrenildi.

Instagram Reels'da artık reklam gösterilecekInstagram Reels'da artık reklam gösterilecek

Instagram'da altyazı dönemi başlıyor

Daha önce IGTV ve Threads uygulamasında altyazı desteği sunmaya başlayan Instagram’ın bu özelliği Hikayeler ve Reels’e eklenmesi, platformdaki içeriklerin daha kapsayıcı ve kolay izlenebilir olmasını sağlayacak. Ana dili İngilizce olmayanların ve hikayeleri sessiz olarak izlemeyi sevenlerin yanı sıra işitme güçlü çeken kullanıcılar için de oldukça faydalı olacak bu özelliğin kullanıcı deneyimini arttıracağını söylemek yanlış olmaz.

Instagram Lite yeniden kullanıma sunuldu

Bunun yanı sıra kişiselleştirme seçeneklerine de sahip olacak altyazıların yazı tipini kullanıcılar belirleyecek. Yani kısaca Hikayeler’de olduğu gibi dilerseniz altyazıların da rengini ve stilini değiştirebileceksiniz. Ek olarak platform kullanıcılara altyazıları bireysel olarak düzenleme imkanı da sunacak. Bu da otomatik çeviriden kaynaklı yazım yanlışları ya da anlatım bozukluklarını ortadan kaldırmak için güzel bir çözüm gibi görünüyor.

Hikayeler servisi için otomatik altyazı desteği sunmaya başlayacak Instagram, bu özellik üzerinde çalışmalar yapan tek platform da değil. Zoom, Google Meet ve Microsoft Teams gibi popüler servislerin çoğu video sohbetleri için otomatik altyazı desteği sunuyor. Bunun yanı sıra Google Canlı Altyazı özelliğine Mart ayında Chrome’u da dahil etmişti. TikTok’da geçtiğimiz ay Amerikan İngilizcesi ve Japonca için otomatik altyazı özelliğini duyurmuş, Twitter kısa süre önce Spaces altyazı desteği sunacağını açıklamıştı.


Instagram, 2 yeni özelliğini test ediyorInstagram, 2 yeni özelliğini test ediyor
Instagram keşfeti nasıl sıfırlanır?Instagram keşfeti nasıl sıfırlanır?

PAYLAŞ