Instagram güncellemesi ile takip etmediğiniz hesapların takipçi sayısı görüntülenebiliyor - Haberler - indir.com

Instagram güncellemesi ile takip etmediğiniz hesapların takipçi sayısı görüntülenebiliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-26 12:34:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulamaları arasında olan Instagram, kullanıcılarına yeni bir arayüz değişikliği sunuyor. Intagram’ın ufak çaplı yaptığı bu değişiklik direkt mesaj özelliğine yapıldı. Artık diğer kutunuza düşen mesajlarda size mesaj gönderen kullanıcıların profil bilgilerinin bir kısmına, kullanıcı profilini ziyaret etmeden erişebileceksiniz.

Yeni güncellemelerle kullanıcılarının uygulama deneyimini arttıran Instagram ilginç bir özelliğe imza attı. Arayüzünde küçük bir değişiklik yapan platformda yapılan bu yenilik direkt mesajlaşma özelliğini sık kullanmayan kullanıcıların pek fark edebileceği bir yenilik değil. Kullanıcıların birbirleriyle iletişimde olabilmesi için geçtiğimiz senelerde direk mesaj özelliğini uygulamaya entegre eden Instagram kullanıcıların takip etmedikleri kullanıcılardan mesaj almak istemediklerini de düşünerek, sizi takip etmeyen kullanıcıların size gönderdiği mesajlar diğer mesaj kutusuna düşüyordu. Bu alanda yeni bir değişiklik yapan platformun sunduğu yeni özellik sayesinde gelen kutunuza düşen mesajların sırasını değiştirebiliyorsunuz. Ancak bu özelliğin “Tüm istekler” bölümü için geçerli olmadığının altını çizmekte de fayda var. Şimdilik size gönderilen başlıca isteklerin sıralamasını değiştirmenize yardımcı olacak olan bu özelliğin algoritma detayları hakkında net bir şey söylemek zor.

Instagram hikayelerini gizlice nasıl izlenir?Instagram hikayelerini gizlice nasıl izlenir?

Mesaj kutusunda takipçi sayısı da görüntülenecek

Instagram'da beğeni gizleme özelliği aktif!

Instagram’ın direk mesaj kutusunda yaptığı en ilginç değişikliklerden biri de, artık size mesaj gönderen kullanıcıların profil hesaplarına girmenize gerek olmadan mevcut takip sayılarını görüntüleyebilecek olmanız. Kullanıcı profillerini ön izlemeye açan platformun yaptığı güncelleme ile, mesaj kutunuzdaki kullanıcıların takipçi sayısı ön izlemenin hemen altında yer alıyor. Bunun yanı sıra size mesaj gönderen kişiyle ortak arkadaşınız varsa yine bu alanda görüntülenebiliyor. Instagram’ın ortak arkadaş görüntüleme özelliğini kullanıcıların güvenliklerini sağlamak adına getirdiği düşünülse de, takipçi sayısını neden ön izleme olarak görüntülediği henüz netlik kazanmadı. Ama bu özelliğinde son dönemlerde artan sahte profillere önlem olarak getirilebilmiş olma özelliği var. Böylece size mesaj atan profilin sahte olup olmadığını ya da ortak arkadaşınız olup olmadığını rahatça görüntüleyebiliyorsunuz. Gerçi bir önceki güncellemesinde beğeni sayılarını gizleme özelliği getiren platformun, şimdi kullanıcıları takipçi sayılarıyla öne çıkarması aldığı kararlarla çatıştığı da bir gerçek. Instagram’ın yeni güncellemesiyle ilgili detaylı algoritma bilgilerini öğrendikçe sizlerle paylaşıyor olacağız.


iOS 13 Instagram problemi ile gündemdeiOS 13 Instagram problemi ile gündemde
Merakla beklenen özellik nihayet Instagram'a geliyorMerakla beklenen özellik nihayet Instagram'a geliyor

PAYLAŞ