Instagram gelişmiş engelleme sistemini duyurdu - Haberler - indir.com

Instagram gelişmiş engelleme sistemini duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-09 17:03:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Dünyanın en önemli sosyal medyalarından biri olan Instagram, geçtiğimiz günlerde kısa süreli de olsa bir çöküntü yaşadı. Instagram, kullanıcılarını her zamankinden daha korunaklı bir hale getirmek üzere yeni bir özellik üzerinde çalışmaya başladı. Instagram üzerinde kullanıcıları can sıkıcı bir şekilde rahatsız eden kullanıcıları cezalandıran sosyal medya devi, rahatsızlık yaratan kullanıcıları engellemek konusunda daha da caydırıcı cezalar vermek istiyor. Bu şekilde kullanıcılarını korumayı hedefleyen sosyal medya platformu yakın zamanda üzerinde çalıştığı özelliği aktif hale getirmek istiyor. 

Instagram'da engelleme sisteminde değişiklik yapılacak

Instagram, sanal zorbalık durumlarına karşı gelmek adına yeni bir yapay zeka ürünü üzerinde çalışıyor. Sanal zorbalık ile karşı karşıya kalan kullanıcıların bu mağduriyetine karşılık, rahatsız eden kullanıcılar bu yapay zeka karşısında kalacaklar. Şöyle ki, şu an için halihazırda mevcut olan ve "gölge yasaklama yani shadow ban" sistemi artık Instagram kullanıcıları için aktif hale getirilecek. Instagram'da yer alan gölge yasaklama özelliği, olması gerekenden fazla etiket kullanan ve toplulukları rahatsız eden içerikler paylaşmayı tercih eden kullanıcıların diğer kullanıcılar ile olan iletişimi kesecek. Bu engelleme yönteminden sonra alakalı olan kişilerin yasaklanma sonrasında yapılan paylaşımları, arama esnasında kimseye gösterilmeyecek. 

Instagram Keşfet'e Reklam Geliyor!Instagram Keşfet'e Reklam Geliyor!

Paylaşımları sebebiyle yapay zeka tarafından kara listeye alınan ve bunun yanı sıra aynı zamanda mağdur kullanıcılar tarafından engellenen kişilere caydırıcı oranda ceza geliyor. Artık bu şekilde olan bir kullanıcı, engellediği bir kullanıcının yorumlarını kendisi hariç kimseye göstermeyecek. Bunu daha detaylı bir şekilde değerlendirmek gerekirse, eğer bir kullanıcı sizin hesabınız üzerinde kısıtlama yaparsa, sizin kısıtlanma ile karşı karşıya kalan kullanıcının bir fotoğrafına yaptığı yorum, onun hakkında yaptığınız bir paylaşım, kısıtlanma işlemi yapıldığı taktirde sadece kendinize ve o kullanıcıya gözükecek. Sizin yapmış olduğunuz yorum ya da paylaşmış olduğunuz içerik farklı kişiler tarafından görüntülenemeyecek, alakalı olan profilde de bu bilgiler yer almayacak. Hesabının sahibi olan kişi tarafından bir nevi ambargo yemiş olacaksınız. 

Kısıtlama sistemi engelleme mantığı ile benzer bir sistem üzerinden performans gösterecek. Kısıtlama olarak gelen özellik sadece bununla da bitmiyor. Kısıtlamaya maruz kalan bir kişi, kendisini cezalandıran hesap tarafından Instagram üzerinden ne zaman etkin hale getirildiğini ya da bir mesajı okuyup okumadığını da doğrudan göremeyecek. Bunun yanı sıra aynı zamanda farklı güvenlik önlemleri de çok yakında Instagram bünyesinde yerini alacak. Amerikalı sosyal medya şirketi, bu özelliklerin yanı sıra aynı zamanda saldırganlık içeren yorumları yazan kişilerden korunmak için de bir yapay zeka kodlaması üzerinde çalışıyor. Bu yapay zeka sistemi, rahatsız edici düzeyde yorum yapan kullanıcıları hafızaya alacak. Hafızaya alınan hesaplar, herhangi bir yorum yazılmadan önce sistem tarafından "Bu yorumu gerçekten göndermek istiyor musunuz?" şeklinde bir uyarı mesajı sorulacak. Bunun yanı sıra aynı zamanda yorumculara, yorumları geri alma fırsatı verilecek. Instagram platformunun amacı, test esnasında kullanıcıları cezalandırmak yerine onları bu tarz yorumlar yazmamaya yönelik teşvik ediyor. 

 


İlgili uygulamalar
Instagram İki Faktörlü Doğruma Özelliğini Aktif Hale GetirmekInstagram İki Faktörlü Doğruma Özelliğini Aktif Hale Getirmek
Instagram hikayelerine grup konuşma özelliği geliyorInstagram hikayelerine grup konuşma özelliği geliyor
Whatsapp, Instagram ve Facebook ÇöktüWhatsapp, Instagram ve Facebook Çöktü

PAYLAŞ