Instagram Fenomenine 14 Yıl Hapis Şoku - Haberler - indir.com

Instagram Fenomenine 14 Yıl Hapis Şoku

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-10 16:59:02
Editör : Muhammed Kaya
Kategori : Donanım

Instagram fenomeni, alan adı için para teklif etti

Rossi Lorathio Adams iki yıldan uzun bir süredir, sosyal medyada bir hashtag ile bağdaşan ‘doitforstate.com’ alan adını almak istiyordu. Ethan Deyo adlı kişi bu alan adının sahibiydi ve Lorathio Adams ile daha önce hiçbir iletişimi olmamıştı. Ethan Deyo alan adını satmak istemiyordu. Lorathio Adams site ismi için Deyo’ya tam 20 bin dolar gibi hatrı sayılır bir ücret teklif etti. Fakat sitenin isim sahibi buna rağmen satma fikrini hiç düşünmedi.  Adams ilk olarak sosyal medyadan Deyo’ya silahlı emojiler göndererek tehdit etti. Daha sonrasında ise olayı ilerletti ve kuzeni Sherman Hopkins‘in eline silah vererek Deyo’nun evine gönderdi. Kuzen Hopkins, domain sahibin adamı alan adını Adams‘a vermesi için tehdit etti.

Deyo korkmadı ve hemen geri adım atmak istemedi ve Hopkins’le fiziksel bir arbedeye girdiler. Bu durum sonucunda Deyo bacağından vuruldu fakat ikisi de hayatta kalmayı başardı.Yaşanan bu olayın sonucunda  Adams 14 yıl, Hopkins ise 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Rossi Lorathio Adams Neden Bu İsmi İstedi

27 yaşındaki Adams aynı zamanda ‘Polo’ takma ismiyle de bilinen bir isim 2015 yılında, Öğrenciliği sırasında kurduğu sosyal medya hesabı ‘State Snaps’ onu fenomenlik yoluna götürdü. Adams çoğunlukla cinsel içerikli paylaşımlar yapıyordu ve takipçileri ona yorumlarda ‘DoItForState’ yani ülkemiz için yap şeklinde bir slogan belirlemişti. Hesap, yaşanan olayların ardından Instagram tarafından erişime engellendi.





PAYLAŞ