Instagram elektronik sigara reklamlarını yasaklıyor - Haberler - indir.com

Instagram elektronik sigara reklamlarını yasaklıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-18 20:59:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

İngiltere reklam standartları kurumu British American Tobacco dahil olmak üzere dört elektronik sigara üreticisinin ürünleri ile alakalı Instagram’daki reklamlarını yasakladı. Son yıllarda piyasada sıkça gördüğümüz elektronik sigaralar, solunan su buharını oluşturmak için nikotin, aroma ve diğer kimyasalları ısıtıyor. Normal sigaralarda toksik olarak 7000 kimyasal madde olurken, e-sigaralarda ise hangi kimyasalların olduğu bilinmiyor. Ancak geleneksek klasik sigaralara göre daha az toktik kimyasal salgıladığı biliniyor. Ancak yine de e-sigaraların ne kadar zararlı olduğu da biliniyor. ABD Hastalık Kontrol ve Korunma merkezlerinin raporlarına göre Kasım 2019’dan beri e-sigara kullanıma bağlı olarak akciğer hasarları sebebiyle 47 kişi hayatını kaybetti.

Instagram’da Elekronik Sigara Reklamları Yasaklanıyor

Instagram profilinizi korumalı hale getirecek 4 gizlilik ayarıInstagram profilinizi korumalı hale getirecek 4 gizlilik ayarı

İngiltere reklam standartları kurumu ise söz konusu dört büyük elektronik sigara üreticisinin Instagram’daki reklamlarını yasakladı. Tütün tüketimini azaltmayı hedefleyen organizasyonlardan olan Campaign for Tobacco-Free Kids, bu kararın ileriye dönük büyük bir adım olduğu belirtiyor. Ayrıca bu zararlı ürünlerin tanıtımı için sosyal medya kullanımlarına karşılık Instagram, Facebook ve Twitter’ın bu konuda politika değişikliğine gitmeleri gerektiği de söyleniyor. Şirketler diğer yandan e-sigara tanıtımlarında ünlü isimlerin de rol almasından oldukça şikayetçiler. Bu noktada 25 yaş altındaki modellerin kullanımı suçlanıyor.

Konu hakkında açıklama yapan British American Tobacco, ürünler hakkında bilgi verildiğini fakat doğrudan bir tanıtım yapmadıklarını belirtiyor. İngiltere yasaları ise çevrimiçi olarak bir e-sigara reklamına izin verilmeyeceğini net bir şekilde belirtiyor. Ancak bu yasağı çeşitli yöntemler ile aşmak mümkün oluyor. ASA ise dört şirketin nikotin içerikli tanıtımlarını 18 yaşın altındaki kişilerin görmeyeceği şekilde Instagram ve diğer sosyal medya platformlarından yasaklandığını belirtti. Ülkemizde de benzer olarak Sağlık Bakanlığı tarafından elektronik sigaranın ülkemize girişi ve satışının tamamen yasaklanacağı belirtilmişti.


Instagram Yalan Haberlere Savaş AçtıInstagram Yalan Haberlere Savaş Açtı
Instagram hikayelerine yeni bir çekim modu geldiInstagram hikayelerine yeni bir çekim modu geldi

PAYLAŞ