Instagram Ceza Politikalarını Değiştiriyor - Haberler - indir.com

Instagram Ceza Politikalarını Değiştiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-09 16:02:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Instagram ceza politikalarında ciddi değişiklikler uyguluyor! Bundan sonra hesap kapatmalarda, kullanıcının aktifliği göz önünde bulundurulmayacak!
Intagram kısa süre önce yaşanan bazı tatsız olaylardan dolayı yeni bir politika izleyeceğini açıklamıştı. ABD'de bazı sağcı hesapların ön plana çıkmasından dolayı yaşanan bu durum karşısında, şirket bazı hesapları kapatmış bazılarını ise kapatmak için yeni bir yol izleyecekti. Instagram, Engdaget sitesinde yapılmış olan açıklamaya göre bu kuralları yakın zamanda devreye sokacak.

Instagram Kullanıcıların Hakkını Koruyacak

Instagram'dan dikkat çeken Nicolas Maduro değişikliğiInstagram'dan dikkat çeken Nicolas Maduro değişikliği

Instagram'ın şuan da hesapların kapatılması için olan mevcut politikası, kişinin belli bir oranda kural ihlali yapması yönünde. Uygunsuz içeriklerden, tehdit ve nefret söylemlerine kadar uzayan bu listeye kısıtlama getirilecek. Şirket yetkililerine göre bu durumlar, çok sık paylaşım yapan kullanıcılara karşılık bir müsemma durumunu meydana getiriyor. Paylaşımı fazla olan bazı hesapların, bazı kural ihlallerinin görmezden gelinmesi de bir çok problemi beraberinde getiriyor.

Yeni Politika Nasıl Uygulanacak?

Şirketin yeni amacı ise bu sorunları ortadan kaldırmak. Yöneticiler kural ihlali yapan kullanıcılara iltimas gösterilmemesi yönünde katı kurallar getirmeyi planlıyor. Instagram'dan gelen yeni açıklamaya göre, kural yürürlüğe girdikten itibaren, kullanıcılar belirli olmayan bir süre içerisinde, bir kural ihlali yaptıklarında bile hesapları kapatılacak. Kullanıcıların platformu ne kadar sık ve yoğun kullandığı bu alanda bir engel oluşturmaktan artık kalkıyor. Instagram'ın izlediği bu yeni politikanın nedeni ise, kötü niyetli aktörlerin, platformu suistimal etmelerini engellemek.

Instagram'ın Kurucuları İstifa Etti

Buna ek olarak, Instagram artık kullanıcılarının kaldırılan paylaşımlarına ilişkin itirazlarını da uygulama içinden yapmasına izin verecek bir güncelleme getirecek. Yapılan bu değişikliklerin, dünya çapında büyük bir kullanıcı kitlesine sahip olan Instagram'ın daha güvenli hale gelmesi ve platformun içerisinden kötü niyetli insanların çıkarılması olduğu söyleniyor. Bu karar yürürlüğe girdiğinde ise şirketin hesaplar hakkında yapılan şikayetleri daha dikkatli incelemeleri gerekmesi gerekecek.


İlgili uygulamalar
Instagram'da büyük bir hata tespit edildiInstagram'da büyük bir hata tespit edildi
Facebook, Sahte Instagram Beğenisi Satanları Mahkemeye VeriyorFacebook, Sahte Instagram Beğenisi Satanları Mahkemeye Veriyor

PAYLAŞ