Instagram canlı yayınları üç konuğa kadar destekleyecek - Haberler - indir.com

Instagram canlı yayınları üç konuğa kadar destekleyecek

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-08 19:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Pandemi döneminde canlı yayın özelliğiyle kullanıcıların ilgisini çeken Instagram, artık canlı yayınlarda 3 konuğa kadar destekleyecek.

Dünyanın en popüler sosyal medya platformları arasında olan Instagram sık sık yayımladığı güncellemelerle uygulama deneyimini arttırıyor. Kullanıcıların beğenisini kazanan özellikleri iyileştirmek için yeni güncellemeler üzerinde çalışmaya devam eden platform canlı yayınlara üç konuk eklemeyi sağlayan yeni bir özellik getirdi. Bugüne dek canlı yayında tek konuk almaya izin veren platformda yayıncılar artık üç konuğu birden yayına dahil edebilecekler. Yeni özellik şimdilik sadece Hindistan'daki kullanıcılar tarafından kullanılabiliyor. Hindistan başta olmak üzere canlı yayın özelliğinin kullanıcısı artan Instagram bu özelliği olabilen en iyi ve en verimli hale getirmeye çalışıyor.

Instagram'ın son güncellemesi kullanıcıların tepkisini çekiyorInstagram'ın son güncellemesi kullanıcıların tepkisini çekiyor

Instagram kullanımı Hindistan'da tavan yaptı

Hatırlarsanız Mart ayında bir Soru-Cevap yayını açan Instagram şefi Adam Mosseri, Canlı yayınlarda daha fazla misafir sağlamak istediklerini açıklamıştı. Instagram Live görüntülemeleri ilk günden bugüne Hindistan’da % 60’ın üzerinde büyüme göstermesi Instagram da bu noktada pazar gücünü en üst seviyeye çıkarmak için teşvik etmiş gibi duruyor.

Haziran ayında TikTok’un  Hindistan’da yasaklanması da Instagram kullanımının artışında büyük bir etken oldu. Reels özelliğiyle kullanıcılarına bir alternatif sunan Instagram’ın canlı yayın özelliği platformu daha cazip hale getirecek gibi duruyor.

Uzmanlar TikTok’un yasaklanmasının 200 milyondan fazla Hintli kullanıcısı olan  Instagram ve YouTube için önemli fırsat olduğunu ve platformlara yeni olanaklar sunduğunu düşünüyor. Şimdilik canlı yayına üç konuk alma özelliğini Hindistan’da kullanıma sunan Instagram’ın bu özelliği yakın zamanda farklı ülkeler içinde yayımlayıp yayımlamayacağı henüz bilinmiyor.

Instagram yeni özellikleri ardı ardına yayımlıyor

Yayınlarda üç ya da dört kişinin olduğunu hikayeler bölümünde göstermek için yeni bir simge üzerinde de çalışıp çalışmadığı bilinmeyen platformun, bu yeni özellikle yayınlardaki grup içi sohbeti arttırarak daha fazla katılım olmasını sağlamaya çalıştığı düşünülüyor.

Ancak Instagram’ın bu özelliği global çapta yayımlamadan önce sunucularının bu yükü taşıyıp taşımayacağından emin olması gerek. Aksi halde bu canlı yayın özelliğinin ya da Instagram’ın geçici olarak çökmesine neden olabilir. Platformun bu noktada nasıl bir yol izleyeceğini ilerleyen zamanlarda göreceğiz.


Instagram yeni özellikleri test ediyorInstagram yeni özellikleri test ediyor
Instagram DM için yeni bir özellik yayımladıInstagram DM için yeni bir özellik yayımladı

PAYLAŞ