Instagram alışveriş özellikleri Türk kullanıcılarla buluşuyor - Haberler - indir.com

Instagram alışveriş özellikleri Türk kullanıcılarla buluşuyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-07 12:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Instagram’ın sahip olduğu yeni alışveriş özelliği artık Türkiye’de uygun şartlara sahip olan tüm işletmeler için kullanıma açılıyor. Uygulamayı bir alışveriş platformu haline de getirmeye devam eden Instagram, alışveriş araçlarını şimdi de IGTV ve Reels için getiriyor. Yakın zamanda Instagram’da video izlerken etiketlenmiş ürünler ile karşılaşmamız olası gözüküyor. Dünyanın en büyük sosyal medya uygulamalarından birisi olan Instagram, mobil uygulamasının alışveriş yeteneğini biraz daha geliştirmeye devam ediyor. Yapılan söz konusu son açıklamalara göre Instagram, ana gönderiler için sunulan alışveriş araçlarını şimdi ise IG TV ve Reels tarafına da getirecek.

Özellikle Influencer ve markalar için yeni bir gelir kaynağı olacak olan Instagram, alışveriş araçlarını Reels ve IGTV’ye de getirerek hem uzun hem de kısa video içerikler hazırlayan içerik üreticilerinin hem kendi markalarını hem de sponsorlu içerikler ile gelir elde etmesine olanak sağlayacak.

Instagram 10 yaşında. 10. yıla özel yeni özellikler geldiInstagram 10 yaşında. 10. yıla özel yeni özellikler geldi

Instagram alışveriş özelliği Türkiye’ye geldi

IGTV için alışveriş araçları Türkiye dahil tüm dünya için Instagram kullanıcılarına yayınlanırken, Reels için alışveriş araçları test edilmeye devam ediyor. Bununla kalmayan Instagram, IGTV tarafında reklamları da test etmeye başlıyor. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre IGTV reklamlarından elde edilen reklamlar, içerik üreticileri ile de paylaşılacak. Bu yıl ABD’deki işletmeler için uygulama içi ödeme seçeneği de olan INstagram Checkout’u yayınlayan Instagram, alışverişi Instagram’ın ana işlevlerinden biri haline getirme yönünde çabalarını Reels ve IGTV için alışveriş araçları yayınlayarak sürdürüyor.

An itibariyle IGTV videolarında ve kısa bir süre sonra ise Reels videolarında videoya etiketlenmiş olan ürünler görmek olası olacak. Bakalım Instagram’ın gelirlerini artırmaya yönelik atmış oldukları bu adımlar kapsamında normal kullanıcı deneyimi ne yönde etkilenecek göreceğiz. Hala bazı test aşamalarının sürdüğünü belirtelim.


İlgili uygulamalar
Instagram devlet kontrollü medya hesapları ”Rus Medyası” ile başladıInstagram devlet kontrollü medya hesapları ”Rus Medyası” ile başladı
Instagram alışveriş özelliğini IG TV ve Reels'a taşıyorInstagram alışveriş özelliğini IG TV ve Reels'a taşıyor

PAYLAŞ