İngiltere'den Librayı inceleme talebi geldi - Haberler - indir.com

İngiltere'den Librayı inceleme talebi geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-18 10:33:21
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Kripto para borsası son dönemlerde bildiğiniz üzere oldukça hareketli. Bu durumda Bitcoin’e olan ilginin artmasına ve büyük şirketlerin bu alana yönelmesine katkı sağlıyor. Bildiğiniz üzere birçok dev şirket kendi kripto parasını pazara sürmek için çalışmalara başlamıştı. Bunlardan en çok dikkat çekenler ise Telegram ve Facebook olmuştu. Telegram’ın kripto parasının henüz piyasaya girmeden ön satışlarda değerini neredeyse 3’e katlaması kullanıcıları şaşırtmakla birlikte kripto para borsasını da güçlendirmişti. Bunda en büyük katılardan biri de Facebook’a aitti. Kendi kripto parasını pazara sürmek için büyük bir uğraş sarf eden ve bu alanda güçlü iş ortaklarıyla çalışan Facebook, kripto paralara olan ilginin ciddi bir şekilde artmasını da sağladı. 

Uzun bir süredir kripto para alanında çalışmalar yapan Facebook, geçtiğimiz haftalarda dünyaya Libra’yı tanıtarak kısa bir sürenin ardından Libra için tasarladığı para cüzdanı Calibra’yı da tanıtmıştı. Ancak Libra’ya birçok olumsuz tepkide bulunuyordu. Özellikle merkez bankalarından gelen bu tepkiler Facebook’u yıldırmamış olsa da, bugün İngiltere Maliye Bakanı Philip Hammond’dan konuyla ilgili bir açıklama geldi. 

Facebook Libra, Binance'de Listelenecek mi?Facebook Libra, Binance'de Listelenecek mi?

Bitcoin'in aniden yükselmesine neden olan 2 önemli sebep

Hammond, Facebook’un 2020 senesinde piyasaya sürmeyi hedeflediği Libra’nın ulusal ekonomi açısından uygun bir işleyişe sahip olup olmadığını anlamak için, Libra’yı detaylı bir şekilde incelemeye aldıklarını açıkladı. 

Libra suçlar için kullanılabilir! 

Libra için Facebook'a gerek olmayacak

Bugün CNBC’ye açıklama yapan Hammond,Libra’nın sıradan kripto paralardan farklı olarak geniş çaplı bir proje olduğunun altını çizerek, proje tam olarak başlamadan önce kullanım amaçlarının net bir şekilde anlaşılması gerektiğine vurgu yaptı. Libra’nın iyice incelenmeden ve doğru kanunlara göre düzenlenmeden pazara sürülmesi durumunda, sağlanan para akımının terörizme finansal destek sağlayabileceğini dile getiren Hammond, Libra’nın organize suçlar için de yeni bir para akımı sağlayabileceğine değindi. 

Dolandırıcıların Yeni Taktiği Facebook Libra

Ancak İngiletre’nin Libra’ya sırt çevirmek yerine projeyi destekleyerek düzenlemeye yardımcı olacağını açıklayan Hammod, İngiltere’nin Libra ile bağlantılı kalacağını ve diğer ülkelerle birlikte de çalışarak, Libra’nın düzgün bir şekilde kanunlarla kontrol edilmesi için gereken tüm çabayı sarf edeceklerini dile getirdi. Facebook ise yapılan bu açıklamayla ilgili olarak henüz olumlu ya da olumsuz bir yanıt vermedi. 


İlgili uygulamalar
Libra Finansal Sistemi DeğiştirecekLibra Finansal Sistemi Değiştirecek
Milletvekilleri, Facebook Libra'ya savaş açtıMilletvekilleri, Facebook Libra'ya savaş açtı

PAYLAŞ