İngiltere kripto para için ekip oluşturuyor - Haberler - indir.com

İngiltere kripto para için ekip oluşturuyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-20 11:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Kripto Para

Sanal paralara olan iğlinin artması ülkeleri de bu konuda düzenlemeler yapmaya sevk ediyor. İngiltere başta olmak üzere pek çok ülke diğer ülkeler sanal para çıkarma konusunu değerlendirirken bir köşede seyirci olarak kalmak istemiyor. Konuyla ilgili harekete geçen İngiltere Merkez Bankası, yaptığı açıklamada iki kuruluşun kamu ve özel sektör için yeni bir sanal para formu için keşif çalışması yürüteceği yönünde ifadelere yer verdi. Bu çalışma kapsamında yeni bir dijital para birimi çıkarmanın faydaları ve riskleri değerlendirilecek.

Maliye Bakanlığı'ndan kripto para veri talep etti

Türkiye'de bir ilk: Kripto paraya haciz koyulduTürkiye'de bir ilk: Kripto paraya haciz koyuldu

İngiltere Merkez Bankası ve Hazinesi, bu süreçte bankalar, fintech kuruluşları, ödeme altyapısı sağlayıcıları ve teknoloji şirketleri gibi paydaşlarla fikir alışverişi yapmak istiyor. Bu projeyi şimdilik sadece araştırma amaçlı başlatan ülke ilerleyen zamanlarda bu konuda somut bir adım atılacağının da garantisini vermedi.

İngiltere kripto para alanındaki gelişmeleri mercek altına alacak

Bu zamana kadar yapılan açıklamalarda bu para birimlerinin gerçek para için bir tür tamamlayıcı niteliği taşıdığı belirtilse de, dijital paralara olan yoğun ilgi ve bu konuda başlatılan girişimler finans sistemini ciddi oranda etkileyebilme gücüne sahip. Konu hakkında açıklama yapan uzmanlar, sanal paranın transferleri hızlandıracağına ve daha düşük maliyetlerle daha çok kişinin ekonomik sisteme bağlanacağını düşünüyor. Fakat bu dönüşümün finansal istikrar için önemli bir yere sahip olan bankaların ve merkez bankalarının etkisini azaltabileceği düşünülüyor. Buda ülke yöntemleri için oldukça rahatsız edici bir durum.

Bu konuda harekete geçerek bir önlem almak isteyen İngiltere ise bu yeni girişim ile birlikte uluslararası dijital para ekosistemindeki gelişmeleri de mercek altına alarak önemli bir adım atmış olacak. Dünya Ekonomik Forumu’nun yayımladığı verilere göre, dünyadaki merkez bankalarının yaklaşık yüzde 86’sı sanal paraların artıları ve eksileri konusunda hassas biçimde inceleme başlatmış durumda.

 

 


Kripto paralar artık ödeme sistemleri için kullanılmayacakKripto paralar artık ödeme sistemleri için kullanılmayacak
ASUS kripto para madencilerine özel ekran kartını duyurduASUS kripto para madencilerine özel ekran kartını duyurdu

PAYLAŞ