İngiltere Başbakanı Boris Johnson Huawei P20 Pro ile selfie paylaştı - Haberler - indir.com

İngiltere Başbakanı Boris Johnson Huawei P20 Pro ile selfie paylaştı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-06 12:30:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Huawei'ye karşı başlatılan ambargo teknoloji gündeminde bomba etkisi uyandırmıştı. Özellikle ABD'nin bu konudaki sert tutumu birçok kişi tarafından tepki çekti. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, NATO zirvesi ardından bir televizyon kanalında Huawei P20 Pro ile selfie çekti.

Boris Johnson Huawei P20 Pro ile selfie paylaştı

Çin ve ABD arasında gerçekleşen Huawei krizi henüz sonlanmamışken Boris Johnson'ın Huawei P20 Pro ile selfie paylaşması gündemi meşgul etti. ARM'nin İngiltere şirketi olduğu göz önüne alındığı zaman İngiltere Başbakanı'nın bu konudaki tavrını ortaya koymak için böyle bir atılımda bulunduğu düşünülüyor.

Oppo R17 Pro, Huawei P20 Pro’ya Rakip OluyorOppo R17 Pro, Huawei P20 Pro’ya Rakip Oluyor

Johnson, Brexit ve bir sonraki seçim ile ilgili konuşmak için konuk olarak katıldığı ITV programında Huawei P20 Pro modeli ile selfie çekerek paylaşım yaptı. Sunucu Holly Willoughby “Program arası verdiğimizde Johnson telefonu çıkardı ve birlikte selfie çekindik.” dedi.

Bu şekilde bir reklamın olmasını beklemediklerini belirten analistler bu davranışın NATO zirvesinden sadece bir gün sonra gerçekleşmesini de düşündürücü buldu. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen NATO zirvesi sonrasında ABD yetkilileri açıklamalarda bulunmuştu. 

5G hizmetinin Huawei firmasından temin edilmemesini istediklerini ifade eden ABD'li yetkililer bu konudaki tavırlarının da benzer olması gerektiğini belirtti. Yetkililer ABD'nin benimsediği bu tutum dışında davranışta bulunan ülkeler ile istihbarat paylaşım anlaşmalarını yeniden değerlendirmeye alacaklarının da altını çizdi.

Kanada ve Avrupa Ülkeleri ile ilgili büyük beklentiler içerisine giren ABD adeta hayal kırıklığı yaşadı. Huawei cihazlar özellikle İngiltere gibi ülkelerde Apple ve Samsung ile rekabet ediyor. Amiral gemisi modellerde iyi bir alternatif olan marka diğer Avrupa ülkelerinde de büyümeye devam ediyor.





PAYLAŞ