indir.com Mobil Uygulama Yarışması 2016 Başlıyor! - Haberler - indir.com

indir.com Mobil Uygulama Yarışması 2016 Başlıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 7 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-01-22 10:09:39
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Etkinlik

Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz 'indir.com Mobil Uygulama Ödülleri 2016' yarışması için katılım süreci başladı. Yarışmaya 1 Ocak 2016 tarihinden sonra yayınlanan mobil uygulamalar katılabiliyor.

Android veya iOS platformu için mobil uygulama geliştiren herkesin katılımına açık olan mobil uygulama yarışmasında katılımcılar, geliştirdikleri uygulamaları tanıtma şansına sahip oluyorlar. Ayrıca finale kalan ve ilk 3'e giren uygulamalar ise birbirinden değerli ödülleri almaya hak kazanıyorlar.

2014 ve 2015 yılında düzenlediğimiz Mobil Uygulama Yarışması'ndan farklı olarak bu yıl iki yarışma düzenliyoruz.

BU YIL 2 YARIŞMA 2 ETKİNLİK DÜZENLİYORUZ!

Geçtiğimiz yıllarda düzenlediğimiz yarışmalardan farklı olarak bu yıl Üniversite öğrencilerinin mobil dünyada yaratıcı girişimlerini hayata geçirmelerini sağlamak ve destek olmak amacıyla herkese açık olan yarışmaya ek olarak Üniversitelilere özel bir yarışma daha düzenliyoruz. Yani 2016 yılında indir.com, 2 yarışma ve 2 etkinlik düzenliyor.

indir.com Mobil Uygulama Yarışması Ödülleri

KESİNLEŞEN ÖDÜLLER

Aşağıda yazılı olan ödüller kesinleşenlerdir. Diğer ödüllerin neler olacağını ilerleyen günlerde duyuracağız.

Birinci; 1 hafta Silikon Vadisi tatili (San Francisco), bukalemun.com'dan 5000 TL değerinde ASO hizmeti, indir.com'dan 5.000TL değerinde reklam, API Plug'dan 1 Yıllık Large Paket.

İkinci; Antalya'da 1 hafta tatil, indir.com'dan 2.500TL değerinde uygulamanın tanıtımı, API Plug'dan 1 Yıllık Large Paket.

Üçüncü; Antalya'da 3 gün tatil, indir.com'dan 1.000TL değerinde uygulamanın tanıtımı, API Plug'dan 1 Yıllık Large Paket.

Herkese Açık Yarışmaya Özel Ödül

Yarışma birincisi ödülüne ek olarak sadece Herkese açık yarışma için mobil uygulama yarışması kazananına CRM Medya'dan 5.000 TL?lik Google Adwords reklam hizmeti, yarışma ikincisi ödülüne ek olarak CRM Medya?dan 2.500 TL'lik Google Adwords reklam hizmeti ödülü verilecektir.

Üniversitelilere Özel Ödül

Yarışma birincisi ödülüne ek olarak sadece Üniversiteliler için mobil uygulama yarışması kazananına Silikon Vadisi tatilindeki ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 5000 TL nakit para ödülü verilecektir.

Üniversiteliler için ''indir.com Mobil Uygulama Yarışması 2016'' Takvimi

Yarışma Başlangıcı: 1 Ocak 2016

Son Başvuru: 30 Ağustos 2016

Halk Oylaması: 5 Eylül 2016

Jüri Değerlendirmesi: 10 Eylül 2016

Mobil Etkinlik: Ekim Ayında

Sadece Üniversite öğrencilerin katılımına açık olan 'Üniversiteliler için indir.com Mobil Uygulama Yarışması'' ödül töreni, yarışmayı kazanan katılımcının öğrenim gördüğü Üniversite'de yapılacaktır.

Örneğin; Kazanan Pamukkale Üniversitesi'nden ise ödül töreni Denizli'de Pamukkale Üniversitesi'nde düzenlenecek olan Mobil Etkinlik'te gerçekleştirilecek. Ayrıca bu etkinliğe tüm öğrenciler davetli olacak.

Üniversiteliler için indir.com Mobil Uygulama Yarışması şartları ve katılım formu

 

Herkese Açık 'indir.com Mobil Uygulama Yarışması 2016' Takvimi

7'den 70'e bireysel veya 3 kişilik ekipten oluşan herkesin katılımına açık olan indir.com Mobil Uygulama Yarışması 2016 takvimi şöyle;

Yarışma Başlangıcı: 1 Ocak 2016

Son Başvuru: 28 Nisan 2016

Halk Oylaması: 30 Nisan 2016

Jüri Değerlendirmesi: 7 Mayıs 2016

Mobil Etkinlik: 14 Mayıs 2016 

Bağımsız uygulama geliştiricileri yani herkese açık olan bu yarışmamızın ödül töreni 14 Mayıs 2016'da İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi'nde ikincisi gerçekleşecek olan Mobil Etkinlik'te yapılacaktır.

indir.com Mobil Uygulama Yarışması şartları ve katılım formu

 

Geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz indir.com Mobil Uygulama Yarışması 2015 hakkında kısa bilgiler:

indir.com Mobil Uygulama Ödülleri 2015'te yarışmaya 500'ün üzerinde uygulama geliştiricisi başvuru yaptı. Bu uygulamalardan yarışma şartları ve koşullarına uymayanlar elendi ve 206 mobil uygulama halk oylaması ile ön elemeye tabi tutuldu. İlk 10'a kalan uygulamalar ise Jüri değerlendirmesine alındı. Sadece ilk 3'e kalan uygulamalar finale kalabildi.

Finale kalan uygulamalardan Fizik tabanlı bulmaca oyunu 'Lokum' ile Alper İSKENDER birinci, 'Bando Radyo' adlı uygulama ile Serhat Erfidan, Sercan Erfidan ve Erdem Kallavi ikinci ve bilgi yarışması oyunu 'Ben Bilirim' ile Samet GÜLTEKİN üçüncü oldu.

indir.com Mobil Uygulama Yarışması kazananı Alper İskender

indir.com Mobil Uygulama Yarışması 2015'in kazananlarına ayrıca; San Francisco tatili, Antalya Tatili, Kapadokya Tatili'nin yanı sıra ReklamStore ve Camekan'dan ücretsiz reklam desteği, Webtures'den uygulamaların siteleri için ücretsiz SEO desteği, Userspots'tan UX Testleri için 10 saatlik laboratuvar kullanımı, IBM'den "MobileFirst Eğitimi", HTML Mag'dan 1 günlük ''Mobil ve Responsive Arayüz Geliştirme Eğitimi'', Monitise ofisinde 1 gün "Yeni Mobil Teknolojiler Eğitimi" ve indir.com'dan uygulamaların tanıtımı desteği gibi birbirinden değerli ödüller verildi.

indir.com Mobil Uygulama Ödülleri 2014 Yarışması'nın kazananları ödüllerini 23 Mayıs 2015 Cumartesi günü Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü Fazıl Say Salonu'nda gerçekleştirdiğimiz 'Mobil Etkinlik'te aldılar.

Son olarak indir.com Mobil Uygulama Ödülleri 2015 Yarışması'nda AdMingle kurucusu Arman Acar, Markafoni kurucusu Sina Afra, Aslanoba Kapital kurucusu Hasan Aslanoba, Marjinal Porter Novelli Ajans Başkanı Asuman Bayrak, Mobilike kurucu ortağı Volkan Biçer, Twitter yazılım mühendisi Doğan Kaya Berktaş, Google yazılım mühendisi Yiğit Boyar, Userspots'dan Mustafa Dalcı ve Mobil İstanbul kurusucu Murat Can Demir gibi uzman isimlerin yanı sıra;

Goodgame Studios'dan Çağlar Eğer, Webtures'den Kaan Gülten, Yaşar Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Cudi Okur, ODTÜ GİMER Müdürü Doç. Dr. Adil Oran, ReklamStore kurucu ortağı Şencan Özen, Aslanoba Group Pazarlama yöneticisi Aslıhan Ulutaş, dakick.com Kurucusu ve Yazar Serkan Ünsal, MET Global'den Hasan Yalçın, Master BUG kurucusu Güven Çatak, 212 Ltd'den Numan Numan ve indir.com Kurucu ortağı Hasan Yaşar değerli jüri üyelerimiz arasında yer almıştı.

Fizik Tabanlı Bulmaca Oyunu Lokum, iOS platformunda 'POPÜLER' oldu!

2015'te düzenlediğimiz yarışmada Türkiye'nin en iyi mobil uygulaması: Lokum seçilen Alper İskender'in geliştirdiği fizik tabanlı bulmaca oyunu Lokum, Apple App Store'da ''Popüler Uygulamalar'' arasında yer almıştır. Ayrıca App Store anasayfasında 'Games Made in Turkey' kategorisinde 'Featured' olarak yer almıştır.





PAYLAŞ