iMovie Uygulamasına Green Screen Efektleri Geldi - Haberler - indir.com

iMovie Uygulamasına Green Screen Efektleri Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-13 09:41:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

iOS işletim sistemi bulunan akıllı cihazlarda halihazırda kullanılan iMovie iOS video düzenleme uygulamasına birbirinden farklı özellikler getirildi. Videolar üzerinde çeşitli değişiklikler yapmaktan keyif alan kullanıcıların dikkatini çekecek bu yenilikler arasında yeşil perde özelliği, 80 yeni film müziği, ClassKit desteği ve buna benzer birbirinden farklı özellikler eklendi. Aslında diğer video düzenleme uygulamalarının birçoğu da yeşil ekran özelliğini barındırıyor. Fakat söz konusu bu özelliği iMovie uygulamasında görmek kullanıcıları bir hayli sevindiren bir durum oldu. Bu özellik sayesinde arka fonu yeşil ya da mavi olan her bir unsuru kaldırarak farklı düzenlemeler yapabilirsiniz. Bununla beraber aynı zamanda dört noktalı maske sayesinde efekt ayarlaması yapabilir ve kuvvetini de düzenleyebilirsiniz. 

Yeni eklenen özelliklerin arasında şeffaf arka planlı görüntüleri eklemek ve düzenlenecek olan fotoğrafları katmanlar olarak kullanarak resim içinde resim ya da bölünmüş ekran gibi çeşitli sıradışı efektlerde oluşturabilirsiniz. Söz konusu bu yeni özellikler de yakın zamanda çıkacak olan iOS 13 aracılığı ile kullanıcıların videoları doğrudan Fotoğraflar uygulaması ile dönüştürebilmesi ve aynı zamanda Apple'ın standart video düzenleme editörü için basit özellikler sunmaya yoğunlaştığını da gösteriyor. Apple Store mağazasının iMovie uygulama sayfasına girdiğimizde güncelleme ile gelecek olan aşağıdaki özellikler ile karşılaşıyoruz;

iOS Cihazlarda Video Düzenleme Nasıl Yapılır? iMovieiOS Cihazlarda Video Düzenleme Nasıl Yapılır? iMovie

- Yeşil ya da mavi bir perdenin önünde çekilen fotoğraflar ve videolarda arka planı anında kaldırmanızı sağlayan yeni yeşil bir perde efekti ile videolarını çok daha sağlıklı bir şekilde dönüştürebilirsiniz. 

- Dört nokta maske ve kesinlik sürgüsü ile yeşil perde efektinde detaylı ayarlamalar yapabilirsiniz. 

- Videonuzun süresine uyacak bir şekilde otomatik olarak ayarlama işlemleri yapılan ve için pop, slov ya da rahatlayıcı müziklerin yer aldığı 80 yeni film arasından seçim yapabilir ve bunları ürünlerinize yerleştirebilirsiniz. 

- Yine videonun üzerine logo ya da özel grafik olarak kullanılacak saydam arka planlı fotoğraf içerikleri koyabilirsiniz. 

- Resim içerisinde resim ve bölünmüş ekran efektleri yaratmak adına fotoğraflarınızı katmanlara ekleyerek düzenleme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. 

- Resim içinde resim ve bölünmüş ekran efektlerini saran kenar kısımlarını gizleyerek daha estetik bir görüntü elde edebilirsiniz.

- Diğer uygulamalar içerisinden anında tekrar iMovie uygulamasının ekranına dönerken anında projenizin düzenleme ekranında yer alabilirsiniz. 

- Uygulama içerisinde yer alan ClassKit desteği, öğrencilerin okul uygulamasından faydalanarak video ödevlerini öğretmenlerine göndermesini güvenli bir sistem üzerinden göndermelerini sağlar.

- iMovie Theater sisteminde videoları bulunan kullanıcılar, artık Theater penceresine Projeler ekranının en altında bulunan Menülerden bu içeriklerine anında erişim sağlayabilirler. 

- Videoların ya da herhangi bir içeriğin iMovie Theater’da paylaşma işlemi artık desteklenmiyor; filmlerinizi ve fragmanlarınızı Apple TV de dahil olmak üzere diğer aygıtlarınızda izlemek için iCloud Fotoğrafları’na kaydetmeniz gerekiyor. 

-Düzenlemiş olduğunuz videonun önizlemesini harici bir ekranda izlerken harici bir ekranda tam boy izlerken siyah görüntüleyici görmenize neden olan bir sorunu çözer. Uygulamanın yeni özellikleri ile farklı çalışmalara imza atabilirsiniz. 



PAYLAŞ