IMEI kayıt ücretine zam geliyor! - Haberler - indir.com

IMEI kayıt ücretine zam geliyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-06 13:03:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Son olarak Temmuz ayında ciddi bir artış ile zam alan IMEI kayıt ücreti yeniden zamlanmaya hazırlanıyor. 2020 yılı ile beraber geçerli olacak olan IMEI ücreti açıklandı. Yeniden Değerlendirme Oranı kapsamında tüm vergilerin fiyatları Vergi Usul Kanunu’na göre yeni yıl ile beraber baştan belirlenecek. Bu yıl yeniden değerlendirme oranı, TÜİK’in üretici fiyat endeksine göre yüzde 22.58 olarak açıklanıyor. Pasaport yenileme, trafik cezaları ve Motorlu Taşıtlar Vergisi gibi birçok kısma 2020 yılı ile beraber yüzde 22.58’lik bir zam uygulanacak. Oranlarda bir değişiklik yapılmaması durumunda ise IMEI kayıt ücreti de yine yüzde 22.58 oranında artacak.

IMEI Kayıt Ücreti Tekrardan Yükseliyor

Yüksek IMEI kayıt fiyatlarının nedeni belli olduYüksek IMEI kayıt fiyatlarının nedeni belli oldu

Temmuz ayında gelen zam ile beraber 618 TL olan IMEI ücreti 1500 TL’ye çıkmıştı. Bu ücret 2020 yılı ile beraber 1838 TL’ye çıkartılıyor. Bu noktada IMEI kayıt ücretlerine 338 TL’lik bir yükseliş uygulanacağını belirtelim. Şuan için IMEI kayıt ücretinin yeni fiyatına yönelik henüz net bir açıklama yapılmış değil. Ancak genel vergiler kapsamına gelecek olan zam oranı IMEI tarafına da uygulandığı zaman böyle bir rakam ortaya çıkıyor. Birçok sektörün vergi ve rakamlarına zam gelirken, elbette IMEI ücretinin de bu zamlardan çok yüksek bir ihtimalle etkilenmesi bekleniyor.

Bu yeni rakamlar ile beraber hala çok üst segment akıllı telefonları yurtdışından satın almak mantıklı olacaktır. Ancak IMEI kayıtlarının yükselmeye devam etmesi bu durumu da yavaş yavaş ortadan kaldıracaktır.  



PAYLAŞ