IMEI kayıt ücreti bir kez daha zamlandı - Haberler - indir.com

IMEI kayıt ücreti bir kez daha zamlandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-04 17:01:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Ülkemizde sıklıkla yapılan yurt dışından telefon getirme durumunda cihazın Türkiye’de kullanılabilmesi için bir IMEI kaydı gerçekleştirilmesi gerekiyor. Bu söz konusu IMEI kayıt ücreti ise her yıl fiyat noktasında güncelleniyor. IMEI kayıt ücreti 2021 yılı için de güncellendi ve bir kez daha yükselmiş oldu. Resmi Gazete’de yer alan habere göre Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının konu hakkında sunduğu tebliğe göre zamlanan IMEI kayıt ücreti 1 Ocak 2021 tarihi ile beraber yürürlüğe sunulmuş oldu. IMEI kayıt ücreti 2020 için 1838 TL seviyesinde bulunuyordu. Ancak 1 Ocak 2021 tarihinde aktif olan yeni fiyatlandırma ise 2170 TL oldu. Ayrıca cihazın kullanılabilmesi için pasaport kaydının da yapılması gerektiğini söyleyelim.

Bir dönem oldukça düşük seviyelerde olan kayıt ücreti, 2021 yılı ile beraber artık yurt dışından telefon getirme durumunu imkansız hale getirdi diyebiliriz.

2021 IMEI kayıt ücreti açıklandı2021 IMEI kayıt ücreti açıklandı

2021 yılı için IMEI kayıt ücreti belli oldu

Artık yurt dışından ülkemize telefon getirerek kullanma fikri oldukça mantıksız kalıyor. Öyle ki özellikle orta seviye akıllı telefonların üzerine eklenecek olan IMEI ücreti ile beraber bir fiyat avantajı da ortadan kalkmış oluyor. Ancak üst seviye en yeni amiral gemisi modeller için fiyat farkı hesaplandığı zaman hala alınabilir seviyede olduğu söylenebilir. Yurt dışından getirilen telefonlar için yerel vergiler ödenmediği için sadece kur farkı üzerinden fiyat ödeniyor ve IMEI kayıt parası bu ücrete dahil ediliyor. Ancak bir detayı hatırlatmakta fayda var ki, yurt dışından gelen telefonların kayıtlı olduğu pasaporttaki isimin kayıtlı olduğu GSM hat ile kullanılabileceğini belirtelim.

Bu noktada bir başkasının pasaportuna kayıtlı olan akıllı telefonda, kendi hattınızı takarak kullanım gerçekleştiremezsiniz. Bu noktada hattında pasaporttaki isim ile aynı olması gerekiyor.


2021 yılının IMEI ücretleri belli oldu2021 yılının IMEI ücretleri belli oldu

PAYLAŞ