İlk yerli üretim Xiaomi Redmi 9C olacak - Haberler - indir.com

İlk yerli üretim Xiaomi Redmi 9C olacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-16 10:01:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Akıllı Telefonlar

Türkiye’de oluşturduğu üretim hattıyla Türkiye’den dünyaya teknoloji ihraç edecek Xiaomi’nin ilk modeli Xiaomi Redmi 9C olacak.

Geçtiğimiz günlerde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank‘ın Xiaomi fabrikasına yaptığı ziyaret ile birlikte Xiaomi akıllı telefonlarıyla ilgili önemli detaylar gündeme gelmişti. Xiaomi’nin Türkiye’deki fabrikasında Xiaomi ve Salcomp işbirliği ile üretimler yapılacak. Şu anda test üretimlerinin yapıldığı fabrikada, tüm çalışmalar tamamlandıktan sonra seri üretime geçilecek.

Xiaomi Mi 11 Pro özellikleri sızdırıldıXiaomi Mi 11 Pro özellikleri sızdırıldı

Fiyatların daha uygun olması bekleniyor!

Türkiye’de önemli bir pay elde eden Xiaomi’nin Türkiye’de yapacağı üretimlerle birlikte bu payın daha da artması bekleniyor. Türkiye’de şu andaki en büyük beklenti ise Türkiye’de yapılan üretimler sayesinde fiyatların çok daha uygun seviyelere çekilmesi. Bu konuda ilk model ile birlikte Xiaomi’nin Türkiye’de nasıl bir politika izleyeceği de belli olacak. Fiyatlar ile ilgili herhangi bir gelişme yaşanmasa da banttan çıkacak ilk telefonun Xiaomi Redmi 9C olacağı öğrenildi.

Xiaomi Redmi 9C özellikleri neler?

Fiyat performans konusunda iyi bir çizgi yakalayan Xiaomi Redmi 9C, özellikleriyle kullanıcıların dikkatini çeken modellerden birisi. Telefonda yer alan özellikler şöyle;

  • 6.53 inç IPS LCD ekran
  • 2 GB RAM
  • MediaTek Helio G35 işlemci
  • 13 MP ana kamera, 5 Megapiksel ultra geniş açılı lens ve 2 Megapiksel derinlik sensörü kamerası
  • 5 MP selfie kamerası
  • 10W‘lık hızlı şarj desteğine sahip 5.000 mAh batarya
  • 32GB depolama alanı
  • 512 GB’a kadar microSD kart desteği

Mevcut özelliklerle Türkiye’de üretimi yapılacak Xiaomi Redmi 9C’nin ne kadar etiket fiyatına sahip olacağı bilinmiyor. Ancak özellikle Türkiye’deki Xiaomi kullanıcıları için mevcut üretimin Türkiye’ye kaydırılmış olması büyük bir memnuniyet yaratmış durumda. Giyilebilir teknoloji gibi üretimde yakalanacak farklılıklar ve uygun fiyatlar, Türkiye pazarında Xiaomi’nin damga vurmasını sağlayabilir.


Xiaomi Mi Watch Lite'a yeni özellikler geldiXiaomi Mi Watch Lite'a yeni özellikler geldi

PAYLAŞ