İkinci El Telefonlarla İlgili Torba Düzenleme - Haberler - indir.com

İkinci El Telefonlarla İlgili Torba Düzenleme

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-18 11:33:30
Editör : Numan Dargın
Kategori : Akıllı Telefonlar

​​​​​​Bildiğiniz üzere GSM operatörleri taksitle ya da tarifeye ek bir şekilde akıllı telefon satışı gerçekleştirebiliyor. Meclisten geçen torba yasa ile bu şekilde satın alınan telefonlara ilişkin yeni karar ortaya çıktı. Konuyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih’in açıklamasına göre GSM operatörlerinden alınan telefonların taksiti bitmeden satılamayacak.

Ekonomik düzenlemeleri barındıran içeren torba yasa meclisten geçti. Yasayla birlikte ikinci el telefon satışları için yeni kısıtlamalar da beraberinde geldi.

GSM Operatörlerine Reklam İçerikli SMS Yasağı Geldi!GSM Operatörlerine Reklam İçerikli SMS Yasağı Geldi!

Yeni düzenlemeyle birlikte operatörlerden alınan henüz borcu bitmemiş telefonlara, taksiti bitene kadar satılamayacak. Satışı gerçekleşen telefonlar tespit edildiğinde ise kısa sürede kapatılacak. Yani Mobil Cihaz Kayıt Sistemi üzerinde kayıtlı olan cihazların borcu bitmediği sürece sadece eşleştirmesi gerçekleştirilen abone numaraları üzerinden kullanılabilecek. Aksi taktirde kısa süre içerisinde cihazlar kapatılacak.

Peki, neden böyle bir karar yürürlüğe girdi?

GSM operatörlerinden 12 veya 24 ay (ki geçtiğimiz yıl sonunda yapılan düzenlemeyle 3 veya 6 ay) taksitle cep telefonu satın alan kişiler nakit ihtiyacını karşılamak için, telefonun kutusunu dahi açmadan piyasa fiyatının altında internet üzerinde satıyordu. Ta ki torba yasayla gelen yeni düzenlemeye kadar.

Artık bu dönem sona erdi. Operatör üzerinden taksitle alınan cep telefonları sadece kayıtlı abone numarası ile eşleştiğinde çalışacak. Taksiti bitmemiş cihazlar ikinci el üzerinden satılamayacak.


GSM Operatörlerine Yeni RakipGSM Operatörlerine Yeni Rakip
Maliye Bakanlığı'ndan GSM operatörlerine Whatsapp incelemesiMaliye Bakanlığı'ndan GSM operatörlerine Whatsapp incelemesi

PAYLAŞ